Liege’de Newroz resepsiyonu

Kürt halkının diriliş bayramı Newroz vesilesiyle Belçika’nın Liege şehrinde Kürt halkının dostlarına yönelik bir resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona çok sayıda avukat, akademisyen, sivil toplum örgütü ve yerel yönetimlerden temsilciler katıldı.

Liege’deki Parc du Jardin Botanique’de gerçekleştirilen resepsiyonun açılış konuşmasını Kürdistan Ulusal Kongresi temsilcisi Gulê Algunerhan yaptı. Newroz’un Ortadoğu halkları için baharın gelişini müjdelediğini ifade eden Algunerhan, Kürtler için ise bu günün aynı zamanda bir direniş günü olarak sembolleştiğini anlattı.

Algunerhan’dan sonra Liege Kürt Toplumu adına söz alan Gülistan Özer ise Newroz’un tarihçesine değindi ve üç bin yıldır kutlanan Newroz’un Ortadoğu halkları ve Kürt halkı için direniş içeren bir bayram olduğunu anlattı.

Özer, Demirci Kawa’dan Mazlum Doğan’a kadar direniş geleneğiyle Newroz’un nasıl özdeşleştiğine de değindi. Konuşmasında Kürdistan’daki güncel siyasal gelişmeler konusuna da yer veren Özer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve siyasi tutsaklara yönelik baskıları katılımcılara anlattı.

Konuşmaların ardından sanatçı Hamid Urmiye’nin şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.