Limasol'da kimyasal saldırılar protesto edildi

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na kimyasal silah saldırıları Limasol’da protesto edilirken, iki takım arasında oynanan bir futbol maçında da iki ayrı dev pankartla saldırılara dikkat çekildi, Kürt halkıyla dayanışma mesajı verildi.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, özgürlük gerillasına yönelik faşist TC tarafından yapılan kimyasal saldırıları protesto etmek için alanlara çıktı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısıyla Limasol'da bulunan Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Kurdistanlılar ve Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu, buradan yürümeye başladı. Limasol Belediyesinin önünde yürüyüşü sonlandıran kitle, mitinge başladı.

Eylemde kimyasal saldırılarda şehit düşen özgürlük gerillaların resimleri ile PKK, HPG flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri taşınarak, kimyasal saldırılarda şehit düşen özgürlük gerillaları şahsında tüm Kurdistan şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

Eylemde sık sık "Bijî berxwedana gerîla", "Faşist TC", "Bimre xiyanet", "Katil Erdoğan", "İntikam, intikam", "Bijî Serok Apo", "Kurdistan'a özgürlük" sloganları Kürtçe, Türkçe ve Rumca dillerinde atıldı.

Ardından kadın aktivisti Fatma Temel bir konuşma yaptı, Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin hazırladığı İngilizce ve Rumca bildiriler okundu ve alanda dağıtıldı.

Yapılan açıklamalarda bu vahşet son buluncaya kadar her gün alanlarda olacaklarının altı çizilerek, onur mücadelesi yürüten herkesin Kürt özgürlük gerillasının tarihi direnişi etrafında kenetlenme çağrısında bulunuldu.

FUTBOL MAÇINDA DEV PANKART

Kıbrıs'ta ayrıca iki futbol takımı arasında oynanan futbol maçında kimyasal saldırıları protesto etmek amacıyla Kıbrıs Anti Faşist (ANTİFA) gençlik örgütleri "Kürt özgürlük gerillasına karşı kullanılan kimyasal silaha son" yazılı pankartlar asıldı.

Bu eylemi faşist Türk devletinin Kürt özgürlük gerillasına kimyasal silah saldırılarını protesto etmek için yaptıklarını belirten eylemciler, aynı zamanda içinde bulunduğumuz Kasım ayında Kobanê'nin özgürleştirilmesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu eylemi Kobanê’yi özgürleştiren savaşçılara adadıklarını açıkladı.

ANTİFA, Facebook hesabında da yaptıkları bir açıklama ile eylemlerinin amacını belirterek, saldırılar karşısında uluslararası güçlerin sessizliğini kınadı, “Kürt halkının işgalci Türk devletine karşı verdikleri mücadelenin yanındayız” dedi ve dayanışma çağrısı yaptı.