Limasol'da kimyasal saldırılarına karşı çadır eylemi

Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği savaş suçlarını teşhir etmek amacıyla Kıbrıs genelinde başlatılan eylemler dizisinin ilki bugün Limasol’da açılan çadır eylemiyle başlatıldı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yaşayan Kürdistanlılar, AKP-MHP ordusunun Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği soykırım saldırılarına karşı Limasol Belediyesi önünde çadır açtı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kadın İnisiyatifi ile Kıbrıs Kürt Halk meclisinin öncülüğünde açılan çadırda, Rumca ve İngilizce hazırlanan bildiriler dağıtıldı.
Kıbrıs halkı ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği stantta Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Kürtlere karşı savaşında yasaklı silahlarla işlediği savaş suçlarını anlatarak teşhir etti.
Eylemi yürütenlerden siyasetçi Kamil Akalın, işgalci TC'nin soykırım saldırılarını ve somut belgelerle kanıtlanmış olan kimyasal silah saldırılarını teşhir etmek amacıyla Kıbrıs genelinde planladıkları eylemlerle her gün alanlara olacaklarını söyledi.

Akalın, eylem planlamasına ilişkin şu bilgileri verdi: “Bugünden başlayarak 3 gün boyunca Limasol'da , hafta sonu iki gün boyunca Larnaca'da ve son olarak üç gün boyunca Nicosia'da bulunan Kıbrıs Meclis Binası, Birleşmiş Milletler ve Amerika Konsolosluk binası önünde 12.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında stantlar açacak, son olarak 25 Kasım Cuma günü Nicosia'da bulunan Lidra Palace Sınır Kapısı’na doğru kitlesel bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Kıbrıs'ta yaşayan tüm halkımızı, Kıbrıslı dostlarımızı ve özgürlük mücadelesi veren herkesi yapacağımız yürüyüşe davet ediyoruz."