Limasol'da Maxmur için eylem

Limasol’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Maxmur’a yönelik kuşatma girişimi başta olmak üzere Kurdistan’a yönelik saldırıları protesto etti, Maxmur direnişini sahiplendi.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde Kurdistanlılar ve dostları, 20 Mayıs’tan beri Maxmur'u kuşatmak isteyen Irak ordusunu protesto etmek ve karşısında onurunu savunan Maxmur halkı ile dayanışmak amacıyla miting gerçekleştirdi.

Limasol'un en işlek yeri olan Anastasi Shioukri caddesinde bir araya gelen kitle, gerilla mücadelesinin sembolü haline gelen “sarı mekap” ayakkabıların gösterilerde taşınmasını resmederek, üzerinde İngilizce “O ayakkabılar Kurdistan halkının onuru için verdiği mücadele demektir” ve “Türkiye’nin Kürt katliamına verdiği desteği durdur” yazılı pankartların yanı sıra “Maxmur onurumuzdur”, “Maxmur yalnız değildir” yazılı dövizler taşıdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile PKK, HPG bayrak ve flamalarının da yer aldığı eylem saygı duruşu ile başladı.

Eylemciler sık sık "Bijî berxwedana Maxmur", "Faşist Türkiye", "Bimre xiyanet", "Bijî PKK" sloganları ile tepkilerini dile getirdi.

Eylemde Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Türkiye'de yapılan anti demokratik ve meşru olmayan seçimlerde tekrar seçilen Diktatör Erdoğan'ın ve faşist Türk devletinin Maxmur'a kuşatma saldırıları, Sêmalka sınırının kapatılması ve Şengal’e dönük yapılan saldırılarla büyük bir savaşın hazırlıklarının yapıldığının altını çizerek, Irak devletinin buna ortak olması ile Birleşmiş Milletler’in buna sessiz kalmasının, uluslararası güçlerin Türk devletinin başlatacağı savaşa ve Kürt soykırımına ortak ve onay verdikleri anlamına gelmektedir” dedi.