Limasol’da Rojava Devrimi kutlaması

19 Temmuz Rojava Devrimi vesilesiyle Limasol’da yapılan kutlamada, 3. Yol çizgisi doğrultusunda gerçekleşen devrimin, bütün parçalardaki Kürtlerin özgürleşmesi ile tamamlanacağı kaydedildi.

19 Temmuz Rojava Devrimi vesilesiyle Kıbrıs’ın Limasol kentinde kutlama yapıldı. Moloz Parkı amfi tiyatrosunda onlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlama, Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte konuşan PYD temsilcisi Yasin Terbuş; "Tunus’ta başlayan ‘Arap Baharı’ her ne kadar iktidar değişikliği yarattıysa da değişen tek şey, dinci iktidarların başa geçmesi oldu. Ama Rojava’da gerçekleşen devrim, bütün engellemelere, saldırılara rağmen bir halk devrimidir. Ve halkımız da biliyor ki Önder Apo’nun 3. yol çizgisi doğrultusunda gerçekleşti. Rojava Devrimi, Türk devletine ve onun desteklediği çetelere rağmen bir alan buldu ve birçok halkın bir arada yaşamasının örneği haline geldi. Bugün Rojava’da gerçekleşen devrim sonuçlanmamıştır. 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin sonuçlanması demek, Suriye'de ve bütün parçalarda Kürtlerin özgürleşmesi ile sonuçlanacaktır" dedi.

Etkinlik yapılan halaylar ile son buldu.