Avrupa'da 9 Ekim protestoları: Özgürlük için mücadeleye!

Londra, Bordeaux, Grosseto ve Paris'in iki merkezinde yürüyüş ve toplantılarda bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nu protesto ederek, “Özgürlük için direniş mücadele savaş” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim uluslararası komplonun yıl dönümünde Londra’da yaşayan Kürtler kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Britanya Devrimci Gençlik Hareketi ve Kürt Kadın İnisiyatifi’nin çağrısı ile yüzlerce kişi, Civic Centre önünde bir araya geldi. Ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları, PKK, YPG, YPJ bayrakları ile  Türk devletinin işgalini protesto eden pankart ve dövizler taşındı.

Etkinlik, Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kurdistan’ın dört parçasından yüzlerce kişinin kaldığı eylemde, Türk devletine ve Erdoğan faşizmine öfke yağdı. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Kurdistan faşizme mezar olacak”, “Kahrolsun işbirlikçi ihanet”, “Terörist Erdoğan sloganları atıldı. Eylemde en dikkat çeken slogan ise onlarca gencin hep bir ağızdan, “Önder Apo’nun özgürlüğü için savaşacağız”. “Özgürlük ve barış için direniş, mücadele, savaş” sloganı oldu.

‘KOMPLOCULARIN PLANI ALT ÜST OLDU’

Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, burada bir konuşma yaptı. Akbal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komplo ile Ortadoğu’nun cehenneme çevrilmek ve halkların birbirlerine düşman hale getirilmek istendiğine dikkat çekti. Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği özgürlük paradigması ile komplocuları ve komployu ters yüz ettiğine vurgu yapan Akbal, “Alçak ve ahlaksızca bir komplo geliştirildi. Bu komplo Önder Apo şahsında Kürt ve Ortadoğu halklarına karşı yapıldı. Ve bu komplonun bir ayağı da tıpkı Kurdistan’ın dört parçaya bölünmesinde önemli bir rol oynayan İngiltere idi. Ancak biliyoruz ki Önder Apo, komploculara karşı geliştirdiği paradigma ile tüm planlarını alt üst etti” diye kaydetti.

Kurdistan’a yönelik işgale karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Akbal, “Önder Apo üzerindeki tecridi kırar ve özgürlüğünü sağlarsak tüm halklar onurlu bir barışa ulaşır. Ortadoğu’nun barışı için Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için devrimci savaşı büyüteceğiz. Ve bugün artık herkes de görüyor ki barışın özgürlüğün eşitliğin yolu Önder Apo’nun fikirlerinden geçiyor” diye kaydetti.

YÜRÜYÜŞE YOĞUN İLGİ

Akbal’ın konuşmasının ardından yüzlerce kişi slogan, alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe çevreden yoğun ilgi gösterilirken, yol boyunca bildiriler dağıtıldı.

Yürüyüş, KCC binası önünde yürüyüş sona erdi. Yürüyüşün ardından KCC binasında, önce sinevizyon gösterimi ardından son siyasal sürece dair bir halk toplantısı gerçekleşti.

BORDEAUX

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu ve Rojava’da işgalci Türk devletinin saldırıları Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.
Saat 13.00’da Place de Bourse meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Victoire meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca kitle sloganlar attı.

Meydanda DCK Bordeaux Meclisi’nden Ahmet Semsûr ve Hayri Karakoçan’ın yaptığı Kürtçe, Türkçe ve Fransızca konuşmalardan sonra eylem son buldu.

GROSSETO’DA 9 EKİM TOPLANTISI

Öte yandan İtalya’nın Toscana bölgesinin Grosseto ilçesinde yapılan halk toplantısında 9 Ekim uluslararası komplosu kınanırken, Abdullah Öcalan üzerinde yaklaşık 32 aydır ağırlaştırılmış tecrit ve Rojava‘daki saldırılar değerlendirildi. Kürt Halk Komitesi adına açıklamaların yapıldığı toplantıda, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan hamleye güçlü katılım çağrısı yapılarak halkı bilinçlendirmeye yönelik konuşmalar yapıldı.

Toplantının diğer bir gündemi de Türk devletinin soykırım saldırıları oldu.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda 10 Ekim Salı günü saat 12.30’da Toskana bölgesinde yer alan Pisa ve Floransa kentlerinde yapılacak eşzamanlı yürüyüşlere çağrılar yapıldı.

PARİS’TE GENÇLER TOPLANDI

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde gençler 9 Ekim Uluslararası Komplo’suna ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne yönelik bir toplantı yaptı. Ankara’da fedai eylem yapan şehit Rojhat ve Erdal şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan toplantıda, 9 Ekim Komplosunun amaçları, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü konuşuldu.

31 aydır Abdullah Öcalan’dan haber alamadıklarını belirten gençler; Apocu gençliğin özeleştiri konumda olduğunu ve özeleştirisini hamleye büyük bir iddia ile sahip çıkarak vereceğini belirtti.

DRANCY’DE GENÇLER: ÖNDER APO İÇİN HER YERİ DİRENİŞ ALANLARINA ÇEVİRECEĞİZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Onlarca kişi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyarak Drancy Belediyesine doğru sloganlar ile yürüyüşe geçti.

Belediye binası önünde yapılan açıklamada, “32 aydır Önder Apo’dan hiçbir haber alınamıyor. Avukatlar ve ailelerin başvurusu sonuçsuz kalıyor. İşgalci TC devletinin zafer planları İmralı duvarlarından yüzlerine çarpmıştır. Komplocu güçler Önder Apo’nun Kurdistan halkı, özelde de Apocu gençlik için öneminin farkındadır. Önder Apo için her gün bulunduğumuz yerleri direniş alanlarına çevireceğiz ve tüm devrimci gençleri ‘’Cenga Azadiyê Serbixin’’ hamlesi kapsamında Önder Apo’nun etrafında birleşmeye çağırıyoruz’’ vurgusu yapıldı.