GÖRÜNTÜLÜ

Londra’da ‘Tecride karşı mücadele’ eylemi

Londra’da her hafta yapılan ‘Hasta tutsaklara özgürlük tecride karşı mücadele’ şiarı düzenlenen eylem, ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında yapıldı,

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

İngiltere'nin başkenti Londra’da Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi ve Kürt Halk Meclisi tarafından her hafta ‘Hasta tutsaklara özgürlük tecride karşı mücadele’ şiarı ile düzenlenen eylem Woodgreen Kütüphanesi önünde gerçekleşti. Bu haftaki eylem Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hamlesi'ne adanırken, hamle adına Kürt Kadın Hareketi’ne yer verildi. 

Kurumlar adına bir konuşma yapan Helin Peköz, cezaevlerinde tutsaklara yönelik tecrit ve saldırılara dikkat çekerek, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit daha katmerli ve daha derin bir niteliğe sahiptir. Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’tan 25 Mart 2021 tarihinden beri hiçbir haber alınamamaktadır. İmralı’da hiçbir hukuk ve yasa uygulanmıyor” dedi. 

Kürt Kadın Hareketi adına Aso Kamali de bir konuşma yaptı. Aso Kamali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öneminin Kürt halkının lideri olmasının ötesinde olduğunu söyleyerek, “Başarıları özellikle değerlidir çünkü sadece Kürt kadınlarının güçlenmesi için değil, aynı zamanda uluslararası alanda ataerkil sosyal ve kültürel normlara ve ulus devletin baskısına karşı da mücadele etmiştir. Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, sadece onu susturma girişimi değil, aynı zamanda kapitalist modernite güçlerine karşı mücadele eden tüm demokratik güçleri susturma girişimidir. Bu nedenle, Abdullah Öcalan’ın fiziksel özgürlüğü bizim özgürlüğümüzle bağlantılıdır. Bu temelde, Birleşik Krallık ve dünya genelindeki Kürt kadınları olarak Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.