Londra’dan Cumartesi Anneleri’ne destek eylemi

Londra Trafalgar Meydanı’nda oturma eylemi yaparak Cumartesi Anneleri’ne destek veren Britanya Demokratik Güç Birliği, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” dedi.

Aralarında Kürtler, Aleviler, devrimci-sol ve yöresel derneklerin de bulunduğu Britanya Demokratik Güç Birliği bileşenleri, Cumartesi Anneleri ile dayanışma amacıyla Londra Trafalgar Meydanı’nda bir araya geldi.

Ellerinde “Cumartesi Anneleri’ne yönelik devlet destekli teröre son” pankartı ile Türk devleti tarafından kaybedilen devrimci ve yurtseverlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, Cumartesi Anneleri’nin her hafta polis terörüne maruz kalmasını oturma eylemi ile protesto etti.

Burada kurum temsilcileri birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda 967 haftadır kaybedilen yakınlarını için Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri’nin yönelik polis ve devlet terörüne maruz kaldıklarına dikkat çekildi. Bu insanların sadece yakınlarının akıbetini öğrenmeye çalıştıkları ifade edilen açıklamalarda, “Cumartesi Anneleri’nin yanındayız ve bu kayıpların akıbeti bulunana alanlarda, sokaklarda olacağız. Devlet işlediği suçların hesabını verecek. Kayıplarımızın akıbetini öğrenmek insan hakkı olduğu gibi onurlu bir gelecek için mutlaka aydınlatılması gerekiyor. Ve bu annelere ve kayıp yakınlarına dönük polis şiddetini kınıyoruz. Bu insanlık dışı uygulamadan vazgeçilmesi için mücadeleyi sürdüreceğiz. Anaların öfkesi katilleri boğacak. Anaların direnişi onurumuzdur” denildi.

Londra’nın ünlü Trafalgar Meydanı’nda yapılan eyleme çevreden yoğun ilgi gösterilirken, Cumartesi Anneleri’nin eylemlerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.