GÖRÜNTÜLÜ

Londra Rojava Devrimi’nin 12’inci yıl dönümü kutlandı

Londra Birleşik Mücadele Güçleri öncülüğünde Rojava Devrimi’nin 12’inci yıl dönümü kitlesel bir yürüyüş ve mitingle kutlanırken, 33 düş yolcusu da anıldı.

Londra Kürt Halk Meclisi ve MLKP’nin de aralarında bulunduğu Birleşik Mücadele Güçleri’nin çağrısı ile Edmonton Tren Garı’nda “Rojava devrimini savunuyoruz Suruç katliamını lanetliyoruz” şiarı ile yaklaşık 200’ü aşkın kişi bir araya geldi. Eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Birleşik Devrim Hareketi, MLKP, YPG ve YPJ bayrakları taşındı. Sık sık, “Şehîd Namirin”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Yaşasın Rojava Devrimi”, “Bijî Serok Apo”, “Kurdistan faşizme mezar olacak” şeklinde sloganlar atıldı.

Pirsûs Katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartların açıldığı eylemde, katledilen 33 gencin isimleri anons edilirken, kitle hep bir ağızdan “Burada” diye yanıt verdi.

Birleşik Devrim Hareketi adına Ufuk Yoldaş ve Kürt Halk Meclisi adına İshak Milani birer konuşma yaptı. Suruç’ta şehit düşen genç devrimcilerin ‘Beraber sarıldık, beraber inşa edeceğiz ve Rojava’daki mücadeleyi büyüteceğiz” diyerek şehit düştükleri hatırlatıldı.

Pirsûs şehitlerinin IŞİD’e, bölge gericiliğine ve emperyalizme karış mücadeleyi daha da yükseltmeyi bir görev olarak bildikleri ifade edilerek, “Yurtseverler devrimciler, sosyalistler Rojava Devrimini ete kemiğe büründürmek için şehit düştüler. Bu gençleri katlettiler. Bu katliam bir devrim gerçekliğine karşı yapıldı. Rojava’da bir ekoloji, bir kadın devrimi vardı. İşte bu devrimi savunmak ve bunu tüm alanlarla buluşturmak içindi. Onun için 19 ve 20 Temmuz biçim için anlamlı ve önemlidir. Ve onların mücadelesini büyütüp geliştirerek Ortadoğu demokratik devrimini gerçekleştireceğiz” denildi.

O devrimcilerin bir hayali vardı Kobane’de yeni bir yaşamın inşasına katkı sunmak, Kobane çocukları için bir park yapmak istediler.

Bugün büyük bir kutlama için de bir arada bulunduklarını ifade eden konuşmacılar, “Kapitalist sömürgeci sistemler Ortadoğu’da halkların kimliklerin eşit ve özgür bir yaşamı gerçekleştirmemeleri için tüm saldırı konseptini devreye koydular. Soykırım katliam yaptılar. Fakat 12 yıl önce gerçekleşen Rojava Devrimi için yaşamını yitiren binlerce fedaiye buradan selam olsun.  Binlerce gazimize selam olsun. İnsanlık onuru için barbar çetelere karşı mücadele yürütürken, tüm halklara kimliklere özgür, eşit ve adil bir sistemi, yani Rojava Devrimi’ni armağan ettiler. Rojava Devrimini tüm coşkumuzla inancımızla selamlıyoruz” denildi.

Konuşmaların ardından kitle Rojava devrim şarkıları eşliğinde Angel Corner’a doğru kortej halinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca alkış ve sloganlar dinmedi. Sık sık, Başûrê Kurdistan’a yönelik Türk devletinin işgal saldırılarına atfen, “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.