GÖRÜNTÜLÜ

Londra ve Liverpool’da 14 Temmuz direnişçileri anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri Londra ve Liverpool’da kitlesel olarak anılarak, “Bize bıraktıkları zafere taşıyacağız. Faşizm ihanet ve işgalciler yenilecek Önder Apo özgürleşecek” denildi.

Londra ve Liverpoool Kürt Toplum Merkezleri’nde 14 Temmuz 1982'de "Büyük Ölüm Orucu" direnişi başlatan PKK’nin öncü kadroları Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek, şehadetlerinin 42'nci yıl dönümünde anıldı. 

LONDRA

Londra KCC binasında yapılan anmaya çok sayıda kişi katılırken, etkinlik Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları ile 14 Temmuz Ölüm Orucu direnişçilerinin resimlerinin salona asılırken, sık sık, “Şehîd Namirin”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Kahrolsun İhanet”, “Bijî Berxwedana gerilla” sloganları atıldı. 

Açılış konuşmasını Yazar İlham Bakır yaptı. 14 Temmuz direnişinin bugün zindanlardan kentlere dağlara kadar tüm ruhuyla sürdüğünü ifade eden Bakır, “Amed zindanı bir direniş ve özgürlük ruhunu oluşturdu. Bu ruh bugün tüm Kürdistan’ı sarmıştır” dedi. 

PKK ana davasından 20 yılı aşkın zindanda kalan Yazar Ali Poyraz ise, PKK’nin bir şehitler partisi olduğunu söyleyerek, “Başta Önder Apo olmak üzere zindanlarda direnen tüm yoldaşlarımızı selamlıyorum. 14 Temmuz şehitleri direniş, özgürlük ve mücadelenin yılmaz savaşçıları oldular. Korkunç işkenceler yaptılar. Asla diz çökmediler. Hiçbir zaman teslimiyete prim vermediler ve bize direnişi, özgürlüğü öğrettiler. Bizde birazcık vicdan varsa, Kurdistan halkına karşı biraz saygımız varsa bugün yaşanan direniş ruhuna sahip çıkmalıyız” dedi. 

Ardından Kürt Kadın Hareketi adına Rozerîn Gulo, Devrimci Gençlik Hareketi adına Hamza Amed, KCDK-Başûr Temsilcisi Şivan Siwar birer konuşma yaparak, “Bize bıraktıkları zafere taşıyacağız. Faşizm ihanet ve işgalciler yenilecek, Önder Apo özgürleşecek” denildi.

Ardından sinevizyon gösteriminin yapıldığı anma, “Şehîd Namirin” sloganı ile sona erdi. 

 

LIVERPOOL

Liverpool Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmaya da çok sayıda kişi katıldı. Anma, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Sık sık, “Şehîd Namirin”, “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganlarının atıldığı anmada 14 Temmuz şehitlerine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Seyit Suruç, yaptığı konuşmada, Mazlum Doğan’dan Kemal Pir’e PKK zindan şehitlerinin sömürgeciliğe karşı direniş ve özgürlüğün neferleri olduğunu vurguladı. 14 Temmuz direnişinin ihanete karşı direnişi, pasifizme karşı militanlığı örgütlediğini ifade eden Suruç, “Bugün başta Önder Apo olmak üzere tüm zindanlar a 14 Temmuz ruhuyla direnen yoldaşlarımızı selamlıyoruz. 14 Temmuz ruhunu mutlaka özgür Kurdistan ile taçlandıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından 14 Temmuz’a ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.