Lozan’da özgürlük standı kararlılıkla sürüyor

24 Kasım 2022’den beri her Çarşamba sürdürülen stant eyleminde PKK yasağına karşı imza toplanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük paradigması da aktarılıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre'nin Lozan kentinde 24 Kasım 2021'den bu yana haftada bir gün açılan stant eylemi bugün de devam etti.

Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri öncülüğünde açılan stantta, ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imza da toplanmaya devam ediyor.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında düzenlenen stant eylemine ilişkin konuşan TCŞ aktivisti Şinas Atlı, Kürt gençleri olarak hamleyi sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceklerini söyledi. 

Atlı, şunları ekledi: “Dördüncü ayını geride bırakan eylemimiz boyunca Önderliğimizin fikirlerini kamuoyuyla paylaşma zeminini de bulduk. Önderliğimizin neden özgür kalması gerektiğini çevredekilere anlatırken ayrıca tüm dünya halklarının özlem duyduğu kadın özgürlükçü, ekolojik ve doğrudan demokrasiyi içerisinde barındıran özgürlük paradigmasını tanıtma fırsatı buluyoruz.”