Lozan ve Marsilya’da şehitler anıldı

Farklı tarihlerde şehit düşen Ararat Zerya ile Hüseyin Fırat Lozan’da; Senar Zagros, Şoreş Heval ile Tahsin Agit ise Marsilya’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Şehit düşen HPG gerillaları için İsviçre’nin Lozan ile Fransa’nın Marsilya kentlerinde anma etkinliği yapıldı.

1 Eylül 2020 günü Medya Savunma Alanları'nda şimşek çakması sonucu şehit düşen YJA Star Komutanı Ararat Zeryan (Berivan Önal) ile 22 Ağustos 2020'de Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Fındık alanında işgalci Türk devletinin işgal saldırısında şehit düşen HPG gerillası Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş)  İsviçre'nin Lozan kentinde anıldı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) tarafından Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya, Ararat Zeryan ile Hüseyin Fırat'ın aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Lozan KOMAW sözcüleri Sevgi Koyuncu ve İshak Arslan’ın Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin anılarına bağlılığın önemine ilişkin sunumlarıyla başlayan anmada, şehitlerin kendi anlatımlarıyla özgürlük mücadelesine katılımları ve mücadele yaşamları sinevizyon gösterimi ile aktarıldı. Ararat Zeryan'ın şehadeti sonrası mücadele arkadaşlarının mesajı da ses kaydı ile dinletildi.

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen topyekun imha ve işgal saldırılarına yönelik değerlendirme yaptı.

Göksungur sözlerini,  “Semaların, Bêrîtanların, Zîlanların direnişini ve Önderliğimizin paradigmadısını esas alarak özgürlük mücadelesine adını altın harflerle yazdıran Ararat Zeryan  ve Hüseyin Fırat hevallerimizin özgürlük hayallerine özgür önderliğimizi ve özgür Kürdistan'ı yaratarak cevap olacağız” diyerek tamamladı.

KOMAW İsviçre Temsilcisi Tahsin Farqîn ile şehitlerin yakınlarının da söz alarak birer konuşma yaptığı anma, 'Şehîd Namirin' sloganıyla sonlandırıldı.

MARSİLYA
Almanya’da yaşamını yitiren HPG gazisi (Senar Zagros) ile Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Şoreş Heval ile Tahsin Agit, Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.


Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Şehit Aileleri Komitesi öncülüğünde Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anma, devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra birer konuşma yapan şehit aileleri, şehitlerin yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceklerini söyledi.  

Şehitlere dair hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ardından DKTM adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Medya Savunma Alanları’nda süren direnişe dikkat çekildi.

Anma sloganlarla sona erdi.