Luzern'de 14 Temmuz anması: Güzel insanların direnişi sürüyor

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri İsviçre’nin Luzern kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anmada konuşan şehit annesi Fatma Tören, "Amed zindanında bu güzel insanların başlattığı direniş halen devam ediyor" dedi.

İsviçre’nin Luzern kentinde Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) öncülüğünde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (CDK-L) gerçekleştirilen anma, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitler şahsında devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Açılış konuşmasını KOMAW yöneticisi Hogir Diren yaptı. 12 Eylül cuntasının iktidara gelmesiyle birlikte özgürlük mücadelesi yürüten ve ona sempati duyan binlerin Amed Zindanına atıldığını belirten Hogir Diren, “Türk devleti, Amed zindanında vahşet uygulamalara imza attı. Buna karşı önce Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, sonra Dörtler ile direniş başlatıldı. En son 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi, faşizmi yenilgiye uğrattı. Bugün milyonlara varan halk gerçekliğine şehitlerimizin sayesinde geldik” dedi.

Anmada şehit annesi Fatma Tören de konuştu. PKK’nin kuruluşundan bugüne kadar çok sayıda şehit verdiklerini belirten Fatma Tören, “Biz şehitlerimizle onur duyuyoruz. Amed zindanında bu güzel insanların başlattığı direniş halen devam ediyor. Türk devleti şunu iyi bilsin ki Kürt halkı hiçbir zaman diz çökmeyecek” dedi. 

CDK-L Eşbaşkanı Mulla Şahin ise “Türk devleti, PKK’yi bitirmek için Amed zindanını bir vahşet alanına dönüştürdü. Ancak öncü kadrolarımız direnişiyle bunu tersine çevirdi. Amed zindan direnişi Kürt ulusal mücadelesinin ana merkezi oldu. Direniş, mücadelenin motor gücü oldu” dedi. 

Konuşmalardan sonra 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz yaşamlarını anlatan bir skeç sergilendi. Hazırlanan sinevizyonun gösterilmesinden sonra anma “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sona erdi.