Luzern'de Abdullah Öcalan'a özgürlük eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Luzern kentinde bir eylem düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde İsviçre’nin Luzern kentinde bir araya gelen Kurdistanlılar „Cenga Azadiyê Serbixin“ hamlesi kapsamında bir miting düzenledi.

Bahnhofplatz'ta düzenlenen eylem, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından başladı. Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Nurşen Demir bir konuşma gerçekleştirdi. Nurşen Demir, „Önderliğimiz üzerindeki ağır tecridi protesto etmek için toplandık. Kürt halkı olarak sonuç alana kadar sokaklarda ve daima ayakta olacağız“ dedi.

Siyasetçi Musa Farisioğulları da, PKK'nin gençlik öncülüğünde kurulduğunu ve gençlikle devam edeceğini belirtti. Devamla ise, “Çünkü sizler bir binanın temelisiniz, önümüzü açacak olanlar sizlersiniz. Biz kapitalist yaşamı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Biz her daim kendi kültürümüzü ve Önderliğimizin düşüncelerini esas alarak yolumuza devam edeceğiz. Önderimiz özgür olmadıkça Kürt halkı da özgür olmaz ve bu yüzden Önderimiz özgür olana kadar her daim Önderimizin özgürlüğünü sokaklarda ve alanlarda arayacağız“ diye konuştu.

 Eylemde Almanca basın metni de okundu. Metni okuyan TCŞ’li Hêvî Aydoğmuş, Kürt halkının zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, şunları belirtti: „Koşullar her ne olursa olsun bizler için direnmekten başka çare yoktur. Mazlum Doğan'ın söylediği gibi ‚Direnmek yaşamaktır‘. Bu zorlu sürecin aşılmasının tek koşulu da Önderliğimizden haber almak ve onu özgürleştirmektir. Biz Kürt gençleri olarak Önderliğimizi, halkımızı ve ülkemizi özgürleştirene kadar durmayacağız.“

Eylem, Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Lozan kentinde yapılacak merkezi yürüyüşe katılım çağrısı sonrası sloganlarla sonlandırıldı.