GÖRÜNTÜLÜ

Luzern’de tecride karşı insan zinciri

İsviçre’nin Luzern kentinde bir basın açıklaması ve insan zinciri oluşturularak tecrit protesto edildi.

LUZERN'DE İNSAN ZİNCİRİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan özgürlük hamlesinin 2. yılı nedeniye Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yürütülen “Tîrêjên Roje” kampanyası çerçevesinde İsviçre’nin Luzern kentinde bir basın açıklaması ve insan zinciri oluşturularak tecrit protesto edildi. Eylemde konuşan KCDK-E Divan üyesi Musa Farisoğulları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 26 yıldır tecritte tutulduğuna dikkat çekerek mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Seebrücke Meydanı'ndaki eylemde konuşan Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Luzern) Eşbaşkanı Gewher Altürk, "Önderliğimizden herhangi bir haber alamıyoruz. Burdan CPT'ye sesleniyoruz. Sizin Kürt halkının Önderliğine sessizliğiniz suç ortaklığınızın bir göstergesidir. Önderliğimiz özgür oluncaya kadar bizler her zaman alanlarda olacağız” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık divan üyesi Musa Farisoğulları da şöyle konuştu: "Bilindiği gibi Ekim ayının bizim için farklı bir anlamı vardır. 9 Ekim 1999 tarihinde birçok ülkenin içinde yer aldığı bir komplo kuruldu. Yerli işbirlikçilerle birlikte Önderliğimize dönük bu hamle ile Önder APO tutsak edildi. 26 yıldır Önder APO bir tecrit altındadır. Bugün tecridin hâlâ sürüyor olması karşısında hepimiz öz eleştiri vermeliyiz.

  Önderiğimize yapılan komplo ile 3. Dünya Savaşı başlamıştır. Halkların özgürlüğü Önder APO’nun özgürlüğüne bağlıdır. Bunun için mücadeleyi büyütmeliyiz. Bu kapsamda 12 Ekim’de Basel’de, 16 Kasım’da Köln’de yapılacak olan mitinglere katılım çok önemlidir. Şimdiden hepimiz bunun için çalışmalıyız."

Kürdistanlılar son olarak Luzern gölü kıyısına gelerek İmralı'ya selam yolladılar.
Eylem sona erdikten sonra bir grup genç üzerinde PKK bayrağı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin olduğu “Freiheit für Öcalan, Freidenin Kurdistan” yazılı pankartı Seebrücke Köprüsü'ne astı.