Macaristan'da 'Rojava'dan Washington'a devrimler' konferansı

Macaristan'da 10 Aralık günü "Rojava'dan Washington'a devrimler" başlıklı çevirimiçi geniş bir konferans düzenlenecek.

10 Aralık günü saat 10.00-20.30 arasında tüm gün boyunca internet üzerinde yapılacak konferansta, Erdoğan rejiminin saldırılarına uğrayan ve DAİŞ barbarlığını karşı duran Rojava devrimi ve projesi anlatılıyor.

Kapitalizme ve ataerkilliğe karşı solcu ve feminist bir toplumsal proje olarak sunulan Rojava devrimi, "mevcut en güçlü solcu ve anti kapitalist alternatif" olarak değerlendirildi.

Programın sunumuna göre konferansta, hem bu devrim ve bölgedeki mevcut durumun tanıtımı ve analizi yapılacak, hem de Rojava projesinin yol açtığı devrimsel dalgaya dikkat çekilecek.

Bu çerçevede son yıllarda Sudan, Şili, İran, Cezayir, Fransa, Haiti veya Lübnan gibi ülkelerdeki kitlesel ve devrimsel hareketler değerlendirilecek.

Konferansta sunumu yapılacak bazı başlıklar şöyle: Rojava'nın ideolojisi ve siyaseti, güncel siyasi durum, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Rojava paradigması, Rojava ve iklim değişikliği, Kürt kadınları, demokratik konfederalizm, jineoloji, toplumsal ekoloji ve feminist teori, küresel kriz ve yeni dönem dalgası, ABD'de anarşist hareketler, İran'dan Şili'ye toplumsal hareketler, Doğu Avrupa ve belediyecilik, AB'de belediye düzeyinde politika oluşturma fırsatları, Belarus krizi, neden sosyalizm, Batı'da demokratik konfederalizm.

Macarca ve İngilizce dillerinde sunumların yapılacağı konferansın programına, bu amaçla hazırlanan Facebook sayfasından ulaşılabilir.