Mainz’de komplo ve tecrit protesto edildi

Almanya Mainz'de Kürt gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük komployu protesto etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı eylemler sürüyor.

Kürt gençleri Avusturya, Fransa, İsviçre, Yunanistan ve Almanya’da 10’un üzerinde merkezde eylem yaptı. Gençlerin eylem yerlerinden biri de Almanya’nın Mainz kenti oldu.
“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla bir araya gelen JXK ve YXK aktivisti gençler, ilk olarak Mainz şehir merkezinde yürüyüş yaptı. Devletlerarası komplonun protesto edildiği yürüyüşte Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları açıldı.
Alman enternasyonalist gençlerin de destek verdiği yürüyüş meşale ve sloganlarla yaklaşık 20 dakika sürdü.

'TECRİT SÜRDÜKÇE EYLEMDEYİZ'

Günün bir diğer eylemi ise yine JXK aktivistleri tarafından gerçekleştirildi. “Em Dibêjin NA” kampanyası çerçevesinde düzenlenen eylemde genç kadınlar bir köprüye, 4 metre büyüklüğünde ve üzerinde Öcalan’ın silueti ve “Em Dibêjin NA!”, “Mutlak Tecride Hayır Diyoruz”, “Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart astı.
Ajansımıza konuşan eylemciler, şunları söyledi:
"Önder APO’ya dönük uygulanan hapis cezası sadece ona değil, onun şahsında tüm Kürt halkına yönelik bir cezadır. Önder Apo’ya dönük tecrit sürdükçe, Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar biz gençler sokakları terk etmeyeceğiz."