Malmö ve Göteborg'da kimyasal saldırılar protesto edildi

İsveç'in Malmö ve Göteborg kentlerinde Türk devletinin kimyasal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki gerilla alanlarında kimyasal silah kullanımına karşı Kürdistanlılar ve dostlarının eylemleri sürüyor.
İsveç'in Malmö şehrinde Türk devletinin kimyasal silah saldırıları ve sessizlik protesto edildi.


NCDK Malmö tarafından OPCW, Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve taraf devletlerin sessizliğinin protesto edildiği eylem, Triangeltorget Meydanı'nda başladı.
Türk devletinin kimyasal silah saldırıları sonucunda şehit düşen 17 gerillanın fotoğraflarının bulunduğu pankart eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
Allt åt Alla ve Vänsterpartiet adına yapılan konuşmalarda, Erdoğan faşizmi kınandı, gerilla direnişi selamlandı, "Her yer direniş alanı olmalı" denildi.
NCDK Malmö adına yapılan açıklamada da Türk devletinin savaş suçlarına karşı İsveç halkı ve kurumlarına çağrı yapıldı, "OPCW harekete geçirilmeli" denildi.

HELSİNKİ

Filandiya'nın başkenti Helsinki'deki Kürdistanlılar ve dostları da  Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah ve yasaklı bombalar kullanmasını gerçekleştirdikleri bir eylemle protesto etti. Düzenlenen mitingde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalması kınanırken, derhal araştırma yapılması gerektiği belirtildi.


GOTEBORG
İsveç'in Göteborg kentinde kimyasal silahlara karşı kitlesel bir eylem gerçekleştirildi.
Göteborg Brunskparken'de yapılan ve çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, Türk devletinin savaş suçlarına sessiz kalan uluslararası kurumlar da kınandı.