Mannheim’da gençler yürüdü:Hedef Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü

Avrupa Kürt gençlik ve genç kadın hareketleri Jinên Ciwanên Têkoşer (TEKO-JIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle yürüdü.

TCŞ ve TEKO-JIN’ın Almanya’nın Mannheim kentinde organize ettiği yürüyüş HBF önünde başladı. “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla yürüyüşe başladılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü hedefiyle düzenlenen eylem, Alman polisinin yasak ve provokasyonları ile başladı. Özel birimler ve atlı polisler de dahil çok fazla polisin geldiği eylemi kriminalize etmek için Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri yasaklandı. Gençlerin posterleri açarak, karara tepki göstermesi üzerine polis gençlere saldırdı. 2 genç, kısa süreliğine gözaltına alındı. Polisin saldırısında 2 genç kadın da yaralandı.

Polisin engelleme girişimlerine rağmen, yürüyüş kent merkezinde devam etti. “Bijî Serok Apo” ve “PKK halktır, halk burada” sloganlarının atıldığı yürüyüşte TCŞ, YPG ve TEV-DEM bayrakları taşındı.

Cenga Heftanin direnişi ve Rojava devrimine ilişkin pankartların taşındığı yürüyüşte 11 Eylül’de faşist Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan da anıldı.

Sık sık PKK yasağına karşı sloganlar ve faşizme karşı “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarının atıldığı eyleme YXK, JXK ve çok sayıda Alman antifaşist genç de katıldı.

Yürüyüşten sonra Alte Feuerwache’de bir miting düzenlendi. Mitingde TCŞ adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, özelde Türk faşizmi olmak üzere küresel faşizme ve Kürdistan’a yönelik Türk işgaline karşı tüm gençliğin birlikte serhildana kalkması gerektiği belirtildi.

Tüm antifaşist gençlerin birlikte direnişi ile faşizmin kaybedeceğini belirten aktivisti, Kürt gençlerinin artık sabrının taştığını ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gençlerin her şeylerini ortaya koyarak direneceklerini belirtti. Miting, halay ve sloganlarla sona erdi.

POLİSİN PROVOKASYONU YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGDEN SONRA DA SÜRDÜ

Eylemin sona ermesinden sonra Alman polisi alandaki bazı gençlere kimlik kontrolü yapmak istedi.

Nuçeciwan ajansı muhabirlerinin de bu polis provokasyonunu kaydetmek istemesi üzerine muhabirler yaklaşık 1 saat gözaltında tutuldu.

Polis, muhabirlerin çekim yaptığı kameranın hafıza kartına el koyduktan sonra serbest bıraktı.