Mannheim’da tecride karşı miting

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit ve tehditlere karşı Mannheim’de bir araya gelen Kürtler, uluslararası kurum ve kuruluşlara görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Almanya’nın Mannheim kentinde Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve kendisine verilen isimsiz tehdit mektuplarını protesto etmek amacıyla Mannheim tren istasyonunda bir araya geldi.

Mannheim Halk Meclisi’nin organize ettiği miting, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz anısına saygı duruşu ile başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve fiziki özgürlüğünün talep eden Almanca yazılı pankartların taşındığı mitingde yapılan konuşmalarla, 24 yıldır esir tutulan Abdullah Öcalan’dan iki yıldan fazla bir süredir haber alınamadığını, bu süreçte ne ailesi, ne avukatlarıyla görüştürüldüğü belirtildi. “Yaşamından ve güvenliğinden endişeliyiz” vurgusu yapılan konuşmalarda, “Kürt halkının artık sabrı kalmadı. Önderliğimiz bizim yaşam gerekçemizdir. İşkenceyi Önleme Komitesi ve uluslararası insan hakları örgütleri başta olmak üzere tüm kurumlara görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Yaklaşık bir saat süren miting, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.