Marignane'da tecride karşı gençlerden yürüyüş

Kürt gençleri Fransa'nın güneyindeki Marignane komününde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle bir yürüyüş ve miting yaptı.

Gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN, “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Bi Hev Re Serhıldan” şiarıyla düzenlediği eylemde, İmralı tecridinin sona ermesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan ve Şengal lehine pankartlar taşınırken, yürüyüş ardından düzenlenen mitingde PKK ve PAJK'lı tutsakların başlattığı açlık grevi direnişine de dikkat çekilerek, destek mesajı verildi.

Her iki gençlik hareketi adına mitingde şu açıklama yapıldı: “ Biz Tevgera Ciwanên Şoreşger ve TEKO-JIN aktivistleri olarak şunları belirtmek istiyoruz. Kürdistan’ın her parçasında uygulanan işgal ve soykırım politikalarına ve Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana dek bulunduğumuz her yerde eylemselliklerimizi korumaya devam edeceğiz. Yaşadığımız şehir olan Marignane bölgesinde haftada iki gün olmak üzere, her Çarşamba 19 ve Pazar 14.00'te yaşanan sürece kayıtsız kalmayıp destek yürüyüşleri ve mitingleri gerçekleştireceğiz. Tüm Avrupa Kürt devrimci Hareketini süreci desteklemeye ve sahip çıkmaya davet ediyoruz."