Marsilya’da ‘Önder Apo’ya özgürlük yürüyüşü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Marsilya sokaklarına çıkan Kürt gençlik hareketleri, yaşamından kaygı duydukları Abdullah Öcalan için CPT başta olmak üzere uluslararası kurumların sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Asrın Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklama sonrası TCŞ ve TekoJIN hareketlerinin “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için harekete geç” çağrısı üzerine Fransa’nın Marsilya kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle sokağa çıkan gençler, Fransızca ve Kürtçe “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarını atarak, özgürlüğünü istedi.

Yaklaşık iki saat süren yürüyüş esnasında Fransızca bildiri okundu. Açıklamada şunlar vurgulandı: “Önder Apo’nun özgürlüğü tüm insanlığın özgürlüğüdür. Önderliğimizin avukatlarının açıklaması sonrası Önderliğimizin yaşamından kaygı duymaktayız. Biz buradan CPT başta olmak üzere uluslararası kurumların sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesini istiyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için her şeyi yapacağız. Buradan Kurdistanlı gençliğe bir kez daha alanlara akma çağrısında bulunuyoruz.”