Marsilya, Rennes ve Paris'te binler Kürt Halk Önderi için yürüdü

Fransa’nın Marsilya, Rennes ve başkenti Paris'te “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etmek ve “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle eylemler sürüyor.

Fransa’nın Marsilya kentinde “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi geldi.

9 Ekim uluslararası komplosunun da kınandığı yürüyüş saat 13.00’da Canabiere Meydanı’nda başladı.

Marignane, Draguignan, Montepiller’den gelen Kürdistanlıların da katıldığı yürüyüşte “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ, TJK-F, TCŞ bayrak ile flamaları taşındı.

“Biji berxwedana Heftanine”, “Öcalan’a özgürlük”, “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte çok sayıda bildiri de dağıtıldı.

Yürüyüş ardından Vieux-Port Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bildiri okundu. Miting konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

CDK-F çağrısı ile düzenlenen eyleme çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Saat 14.00'da République Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar "Azad bike" ve "Öcalan'a özgürlük" pankartı ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca "Be Serok jîyan na be", "Öcalan'a özgürlük", “Kahrolsun Türkiye’deki faşist rejim” sloganları atan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecride ilişkin bildiriler dağıttı.

Bastille Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde CDK-F adına Necmettin Demiralp bir konuşma yaptı.

“20 yılı aşkın süredir İmralı'da Kürt ve Kürdistan adına muazzam direnen Kürt Halk Önderliği bugün artık Ortadoğu başta olmak üzere insanlığın barış ve özgürlük umudu olmuştur. Önderliğimizin yarattığı paradigma karşısında çıkmaza giren Türk faşizmi Önderliğin üzerinde ağır tecrit uygulamaktadır” diyen Demiralp Kürdistan’ın dört parçasında edinilen bütün kazanımların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde olduğunu söyledi.

Demiralp, “Üzerimize düşen Önderliğimizin özgürlüğünden daha acil bir şeyin olmadığı, bu temelde Kürdistan’ın dört parçasında ve Avrupa'daki Kürt gençliği ‘Önderliğe özgürlük hemen şimdi’ şiarıyla süresiz eyleme geçmelidir" diye konuştu.

Mitingde konuşan ACTİT sözcüsü de yaptığı konuşmada, “Gün birleşme günüdür, gün Önderliğe sahip çıkma günüdür. Faşizme karşı birleştiğimiz taktirde kazanmamız kaçınılmazdır” dedi.

Eylem "Be Serok jîyan na be", “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Place du Colombier’de basın açıklaması ardından halk yürüyüşe geçti.

Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganlarının atıldığı yürüyüşe Kürt halkının dostları da yoğun bir şekilde katıldı.

Yürüyüş, La France Insoumise Partisi temsilcisinin konuşması ardından Place du Mairie’de sona erdi.