Marsilya’da Cenga Azadiyê Serbixin eylemi

Marsilya’da konvoy eylemi gerçekleştiren gençler, Önder Apo’ya isimsiz ve adressiz mektup yollayan faşist zihniyet Kürt gençliğinin mücadelesinin karşısında yenik düşecektir” dedi.

Fransa‘nın Marsilya kentinde TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyesi gençler „Cenga Azadiyê Serbixin“ hamlesi kapsamında eylemlerini sürdürüyor.

Akşam saatlerinde Marsilya kent merkezinde ”Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü hemen sağlanmalıdır“ şiarı ile bir araya gelen gençler, kentte onlarca araçlık konvoy oluşturdu. TCŞ üyelerinin öncülük ettiği eyleme halk yoğun ilgi gösterdi.

Gençler, PKK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini eylem boyunca dalgalandırdı, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Liberté Pour Öcalan” sloganlarını attı.

TCŞ Marsilya adına yapılan konuşmada, “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi çerçevesinde bu yılı ‘Önder Apo’nun özgürlük yılı’ yapma sözü veriyoruz. Önder Apo’ya isimsiz ve adressiz mektup yollayan faşist zihniyet Kürt gençliğinin mücadelesinin karşısında yenik düşecektir” denildi. Bu ruhla alanlarda olacaklarını belirten gençler, tüm Kurdistan gençliğini alanlara, eyleme çağırdı.