Marsilya’da çeşitli kurumlara dosya sunuldu

Marsilya’da çeşitli temsilcilikler ve basın organlarıyla görüşen Kurdistanlı heyet, Türk devletinin kimyasal kullanımına dair hazırladıkları dosya ve görüntü kayıtlarını yetkililere sundu.

Fransa’nın Marsilya kentinde Demokratik Toplum Meclisi’nin başlattığı hayatı durdurma hamlesi kapsamında eş zamanlı 6 kurumla diplomatik görüşmeler gerçekleştirilip Türk devletinin kimyasal kullandığı görüntüler ve dosya sunuldu.

Görüşme kapsamında Avrupa Parlamentosu Temsilciliği, CPT Temsilcilik Bürosu, Bouches-du-Rhône Bölge Parlamentosu, Association des Droits de l'homme gibi kurumlar yanında La Province ve La Marseillaise basın merkezleri ziyaret edildi.

Sunulan dosyalarda Türk devletinin yıllardır Kurdistan’da, Kürtlere karşı defalarca kimyasal kullandığı, bunların bazılarının Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya devletinden kalmış kimyasal silahların kullanıldığı ve bunların kayıtlara alındığı belirtilip buna dair hazırlanan dosya yetkililere sunuldu.

Görüşülen kurum yetkilileri, belirtilen iddia ve kayıtlara ilişkin detayları öğrenmek için çaba göstereceklerini belirtti.

Marsilya’da bu kapsamda çeşitli eylemlilikler devam edecek. Özellikle 29 Ekim Cumartesi günü Canabiere meydanında yapılacak merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.