Marsilya’da fedailer anıldı: Mesaj alındı

Ölümsüzler Taburu kahramanları için Marsilya’da gerçekleştirilen anmada mesajın alındığı ve mücadelenin daha da büyütüleceği sözü verildi.

Türk İçişleri Bakanlığı’na yönelik 1 Ekim’de fedai eylem düzenleyen Ölümsüzler Taburu üyeleri Rojhat Zilan (Özkan Şahin) ve Erdal Şahin ((Hasan Oğuz) için Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde  (DKTM)  anma gerçekleştirildi. Şehit Aileleri Komisyonu, İnanç Komisyonu, Gençlik ve Kadın Meclislerinin yanı sıra halkın geniş katılımı ile yapılan anmada ölümsüz yoldaşların eylemleri sahiplenilirken, mesajın alındığı ve mücadelenin bundan sonra daha da yükseltileceği sözü verildi.

Anma Kurdistan Devrim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ölümsüz kahramanların yaşamlarını ve mücadele geçmişlerini anlatan bir sinevizyon izletildikten sonra DKTM adına konuşmalar yapıldı. Erdal ve Rojhat yoldaşın anılarına ve mücadele kararlılıklarına sonuna kadar bağlı kalınacağını ifade eden DKTM temsilcisi, “Bu eylem ile halkımızın gerillanın bu fedai duruşuna karşı mücadeleyi ileri bir safhaya taşıması gerekir. Söz bitti, eylem zamanı” vurgusu yaptı.

DKTM Temsilcisi devamında ise şunları söyledi;

“Kurdistan ve Türkiye’de faşist-soykırımcı baskı, terör ve zulmün en üst düzeye ulaştığı, ağır işkence uygulanan cezaevlerinden peş peşe cenazelerin çıktığı, Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamına dair 31 aydır hiçbir haberin dahi alınamadığı, Önder Apo’ya yöneltilen 9 Ekim 1998 uluslararası komplo saldırısının 25’inci yıl dönümünün yaşandığı, Zap’ta gerillaya karşı kimyasal ve taktik nükleer silahlarla saldırıldığı bir ortamda, her türlü baskı ve katliamın planlanıp yönetildiği TC İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik “Ölümsüzler Taburu” militanları Rojhat Zilan ve Erdal Şahin yoldaşlar tarafından 1 Ekim günü başarılı bir fedai eylemi gerçekleştirilmiştir. Erdal ve Rojhat yoldaş, Sara ve Rûkenlerin devamı, Ankara eylemi, Mersin’in devamıdır. Düşman bilmelidir ki Apocu ruh ile donanmış Özgürlük Gerillası hiç beklenmedik bir anda, hiç beklenmedik bir yerde düşmanı kalbinden vurmaya her zaman hazırdır. Halkımıza düşen, mücadele tarzını ve sahiplenme duygusunu bir üst seviyeye taşımasıdır. Bu eylem tecrite karşı yapılmıştır, halkımıza düşen tecriti bitirecek atılımlara girmektir. Bu eylem gerilla alanlarına yönelik saldırılara karşı yapılmıştır, halkımıza düşen, gerillayı daha fazla sahiplenmek ve bu yoldaşların anısına bağlı kalmaktır. Eylem baiarılı ve amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bizlerin de bu saatten sonra her zaman olduğundan daha fazla bu yoldaşlarımızı, Önderliğimizi ve gerillamızı savunmamız gerekir.”