Marsilya’da özgürlük şehitleri anıldı

Türk devletinin işgal saldırıları sonucu farklı tarihlerde şehit düşen Baran Mawa, Delîl Çiyager, Cesur Azad ve Büyük Ölüm Orucu Şehitleri için TCŞ öncülüğünde anma etkinliği gerçekleştirildi.

İşgalci Türk devletinin saldırısı sonucu 7 Temmuz 2018 tarihinde Colemêrg'in Feraşîn bölgesinde şehit düşen Komalên Ciwan’ın öncü kadrolarından Baran Mawa (Ali Öncü), 23 Kasım 2022’de Metîna’ya yönelik saldırıda şehit düşen Delîl Çiyager (Rezan Bilkay) ) ve 1 Aralık 2022 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısında şehadete ulaşan Cesur Azad (Edip Temiz) ile Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz’ın anısına Fransa’nın Marsilya kentinde etkinlik düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma için şehitlerin fotoğraflarından ve etrafında yakılı mumlardan oluşan bir köşe hazırlandı.

Şehitleri anlatan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra konuşmalar yapıldı. “Şehit düşen yoldaşlarımıza bir yaşam borçluyuz ve onlara cevap olabilmek için bunun mücadelesini veriyoruz” denilen konuşmalarda, devamla, “Her bir ferdimiz, ailemiz ve çocuklarımızın gerilla ve Önderliğin gerçekliğini görmesini istiyoruz. Şehit arkadaşlarımızın her biri buradan, içimizden çıkıp Kurdistan dağlarında mücadele verdi . Biz de Lozan Antlaşması’nın 100. yılında 50 yıllık gerilla mücadelesini esas alıp izlerinden gideceğimiz sözünü yineliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitlerine ilişkin ise Diyarbakır hapishanesinde mücadele verip şehit düşenlerin asla unutulmayacağı vurgulanırken, “14 Temmuz Direnişçilerinin 12 Eylül Darbesi’ne karşı verdiği cevap üzerinden PKK’nin her bir ferdinin bu ruh ve felsefe ile Hareket’i ayakta tutup mücadeleyi bugüne taşıdığı belirtildi. Devamla ise, “Mücadelemiz, 14 Temmuz ruhu ve felsefesi ile bugüne kadar dimdik ayaktadır. Bu iradeyi asla teslim alamadılar. Her türlü faşizan işkenceyi de uyguladılar ama biz direniş ve mücadeleden vazgeçmedik” denildi.