Marsilya’da şehit gerillalar anıldı

Farklı tarihlerde şehit düşen gerillalar Marsilya'da anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 2016 yılında şehit düşen Botan Bêlatî (Cengiz Yılmaz), Serhed'de şehit düşen Şerzan Agirî (Yakup Aslan), Cûdî alanında şehit düşen Zagros Yoldaş (Yusuf Taşdemir), 22 Temmuz 2022’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Egîd Çiyager (Hüseyin Zeytun) ve beraberindeki gerillalar için anma etkinliği düzenlendi.

 

Fransa’nın Marsilya kentinde aileleri bulunan şehitler Zagros ve Egîd Çiyager için iki gün öncesinden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) bir taziye kuruldu. Taziyeler sonrası ise toplu anma gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başlayan program, Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmalarla sürdü. Komisyon adına yapılan açıklamada, PKK’nin bir şehitler partisi gerçeği olduğu vurgulanırken, her şehadet haberinde öfke ve zafere olan inançların arttığı ifade edildi.

'HİÇBİR KOŞULDA YOLUMUZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

DKTM Eşbaşkanı Doğan P. şunları dile getirdi:

“Sömürgeci soykırımcı güçler onlarca yıldır Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek için saldırmış, her türlü katliamı, zulmü ve baskıyı yapmış; ancak bu mücadeleden her zaman güçlenerek çıkan Kürt Özgürlük Hareketi olmuştur. Hiçbir koşulda, şartlar ne olursa olsun devrim koşumuzdan taviz vermemiş, özgürlük ve hakikat tutkusu peşinden koşmuştur. Soykırımcı sömürgecileri boşa çıkaran ve Özgürlük Hareketi'nin gelişmesini sağlayanlar her zaman o dönemde fedaice direnip şehit düşenler olmuştur. Bu şehitler kervanı, bu Apocu felsefe etrafında her gün yolumuza ışık saçıyor, bize onurlu bir hayatın müjdesini sunuyor. Fedaice direnip şehit düşenler bu halka özgürlüğün bedellerini göstermiştir. PKK de saldırıları boşa çıkaran şehitleri her zaman mücadeleyi yükseltme gerekçesi yapmıştır.

Her dönemde saldırıları boşa çıkaran ve mücadeleyi geliştiren şehitler olduğundan, PKK ölçülerini yerinde ve zamanında en iyi temsil edenler olarak şehitler PKK'nin temel değeri ve temel ölçüleri haline gelmişlerdir. Bu nedenle PKK Önderliği, 'PKK şehitler partisidir' demiştir. Kendisini de bu şehitlerin emeklerine layık olmaya çalışan, onların partisini sahiplenen ve geliştiren olarak ifade etmiştir. Ben de onların amaçlarını gerçekleştirmek isteyen ve onların emrinde olan bir militanım demiştir. Gerçek PKK’lilerin şehitler olduğunu, tüm partilileri ve sempatizanları onların ölçülerine kavuşmayı ve onların düzeyinde mücadele vermeyi hedefleyen militanlar topluluğu olarak tanımlamıştır. Gerçek PKK ölçüsünün şehitler olduğu ortaya konulmuş, bu ölçüler Özgürlük Hareketi'nin yenilmezliğinin temeli olmuştur. Şehitlik ölçülerine ulaşmak isteyen bir militan topluluğu yenilgiye uğratmak da mümkün değildir. Çünkü fedailik yenilmez. Fedailerle savaşanlar sonunda diz çökmek zorunda kalırlar.”

Daha sonra söz alan şehit aileleri ise şehitlerin sadece kendi evlatları değil, bu felsefe ve mücadeleyi benimseyen milyonların şehidi olduklarını belirtti. Her koşulda şehitlerine sahip çıkacaklarını belirten aileler, Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılım ve özgürlük savaşını büyütme çağrısı yaptı.