Marsilya’da Serhad ve Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Serhad’da geçtiğimiz Nisan ayında şehit düşen Rosîda Bawer, Bager Baz ve Mayıs Ayı Şehitleri, Marsilya’da düzenlenen geniş katılımlı bir etkinlikle anıldı.

Fransa’nın Marsilya kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) Mayıs Ayı Şehitleri’nin yanı sıra 25 Nisan 2023 Serhad’da şehit düşen Rosîda Bawer (Belgin Güven) ile 16 Nisan’da şehit düşen Bager Baz (Orhan Kalabalık) için anma etkinliği düzenlendi.

Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını Şehit Aileleri adına Erhan K. yaptı. Erhan K. ,”Başta biz şehit aileleri olmak üzere bütün halkımız bugün mücadeleyi büyütmelidir. Bugün Kurdistan dağlarında her gün şehit veriyoruz. Biz yaşadığımız her yerde ve her gün onlar için sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

Daha sonra Marsilya DKTM adına yapılan konuşmada ise şunlar belirtildi: “Yurtsever Kürt halkı olarak bizler gücümüzü şehitlerimizden alıyoruz. Onların ışığı bize yol gösteriyor ve her geçen gün özgürlüğe daha güçlü adımlar atmamızı sağlıyor. Avrupa'da yaşayan Kürtler olarak mücadelemizi daha da büyütüp kazanacağımıza inanıyoruz ve buradan üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirme sözünü veriyoruz. Kurdistan’ın değerleri olan şehitlerimizin bize bıraktığı mücadeleyi her geçen gün daha da sahiplenip büyütmeliyiz. Yediden yetmişe bütün Kürt halkı bu mücadeleye inanmalı ve elinden geleni yapmalıdır. Şehitlerimiz özgürce yaşayacağımız bir ülke bırakmak için canlarını feda ettiler. Bizlere düşen görev ise onların anılarını sonsuza dek yaşatıp mücadelelerine sahip çıkmaktır.”

Rosîda Bawer’in ailesi adına yapılan konuşmada ise her şehidin mücadeleyi büyütme gerekçesi olduğunu, her şehide sözümüzün özgür bir Kurdistan, özgür Önderlik olması gerektiğine dikkat çekildi.

Anma şehit Rosida Bawer, Bager Baz ve Mayıs Ayı Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimleriyle devam etti.