Marsilya ve Melbourne’da tecrit ve saldırılara karşı protesto

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı sistematik tecrit ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları, Marsilya ve Melbourne'da düzenlenen mitinglerle protesto edildi.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı sistematik tecrit ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları, Fransa’nın Marsilya kenti Canabiere meydanında düzenlenen mitingle protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen mitingde “Rojava’ya yönelik saldırılara sesiz kalma, hepimiz borçluyuz” pankartı ve “Önder Apo’ya özgürlük, tecrit insanlık suçudur” pankartları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşma yapıldı. Temsilci, tecrit ve saldırılar üzerinde konuşarak, “Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına sessiz kalan Avrupa suç ortağıdır” dedi.

Eylemde “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye, işbirlikçi Avrupa” sloganları attı.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Kürtler, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarını protesto etti

NAV-KURD öncülüğünde Victoria Kütüphanesi önünde bir araya gelen Kurdistanlılar adına KNK Üyesi Heval Herki bir açıklama yaptı. Herki, “Rojava’da katledilen üç Kürt yeni yaşamın ve insanlığın umuduydular, dünyanın gözü önünde katledildiler. Yaşadığımız ülke olan Avustralya Federal hükümeti bu vahşete karşı ses çıkarmalı, faşist Türk devletine dur demelidir” dedi.

Eylem, Türk devletinin teşhir edildiği sloganlar ve bildiri dağıtımı ardından sona erdi.