Marsilya’da Türk devletinin savaş suçları kınandı

Marsilya’da 14 kurum ve kuruluşun destek verdiği bir eylemle Türk devletinin savaş suçları protesto edildi.

Saat 13.30 da Marsilya belediyesinin önünde toplanan binlerce kişi eylemde yer aldı.

“İnsanlığa karşı savaş suçlarını durdur” “Erdoğan ve IŞİD’i durdurun” pankartını ön sırada taşıyan eylemciler sık sık “terörist Erdoğan”, “katil Erdoğan” sloganlarını attı.

TCŞ üyeleri yürüyüş güzergâhının geçtiği yolda kaleye dev PKK bayrağı astı.

Arin Mirkan kadın meclisi de yürüyüş boyu Erdoğan’ın yargılanması için yüz neden kampanyası için imza topladı.

Binlerce bildirinin dağıtıldığı yürüyüş sırasında on dakika oturma eylemi de gerçekleştirildi. Daha sonra Vieux Port meydanına ulaşan kitle miting ile devam etti. DTM ve diğer kurum temsilcilerinin konuşmalar yaptığı eylem “terörist Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

Eyleme şu kurumlar destek verdi: Conseil de Coordination des Organisations Arméniennes de France - Sud (CCAF-Sud), Collectif Solidarité Kurdistan 13 (CSK.13), Centre Démocratique Kurde Marseille (CDKM), Ligue des Droits de l'Homme Marseille (LDH Marseille), Marche Mondiale des Femmes 13 Paca (MMF 13 Paca), Mouvement contre le Racisme et pour l'Amitié entre les Peuples 13 (MRAP 13), Mouvement de la Paix 13, Nouveau Parti Anticapitaliste 13 (NPA 13), Parti Communiste Français 13 (PCF 13), Parti de Gauche 13 (PG 13), Solidarité et Liberté Provence, Union Départementale - Confédération Générale du Travail (UD-CGT).