'Marsilya'yı 12 Kasım'da direniş alanına çevirelim'

CDK-F, "12 Kasım'da Canabier Meydanı'nda büyük ve görkemli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Seferberliğe ve yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz" dedi.

CDK-F Marsilya tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci faşist Türk devleti ile işbirlikçi hain KDP güçlerinin ortaklaşa yürüttükleri  imha ve işgal operasyonu artık gündelik rutin hale getirilen kimyasal silah kullanımı ile  devam etmektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillasını askeri taktik açıdan yenemeyen işgalci Türk ordusu, dünyanın sessiz kalmasından da cesaret alarak, ahlak dışı yöntemleri pervasızca kullanmaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kuşkusuz ki kendi askerlerini bile vahşice ateşe veren bir zihniyetin savaş kurallarına  bağlı kalması beklenemez. Bu ancak her açıdan örgütlü  kararlı ve güçlü bir mücadele ile önlenebilir.

Bu temelde Marsilya ve çevresinde bulunan Kürdistanlılar olarak ilk günden beri bu insanlık dışı  saldırılara ve kirli uygulamalara karşı tavrımızı eylemlerimiz aracılığı ile  ortaya koyduk. Hiç kuşku yok ki  sonuç alıncaya kadar bu tavrımız ve  duruşumuz çeşitli eylemlilikler ile devam edecektir.

'GÖRKEMLİ YÜRÜYÜŞÜMÜZE ÇAĞIRIYORUZ'

Bu çerçevede 12 Kasım'da Marsilya’nın Canabier  Meydanı'nda büyük ve görkemli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüş eylemimiz ile bir taraftan bölgede yaşayan Kürdistanlar olarak işgale ve ihanete karşı tavrımızı ortaya koyarken öte yandan bu barbar saldırılara karşı sessiz kalarak onay veren Avrupa Birliği üye  devletleri ve ilgili kurumlarını da protesto ederek, tekrardan görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunacağız.  

Marsilya Halk Meclisi, Kadın, Gençlik ve tüm kurumlarımızla  birlikte 12 Kasım'da yüreğimiz Zap, Avaşin ve Metina dağlarında olacaktır.

 O gün hepimiz gerilla için yaşayacak ve yediden yetmişe hep birlikte işgale ve ihanete 'dur' diyeceğiz.

Bu doğrultuda  gerçekleştireceğimiz Onur Günü yürüyüşüne tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı katılmaya ve kendi çevrelerini de katmak için seferber olmaya çağırıyoruz!"