Maxmur’a saldırı Bern’de protesto edildi

Eylemde konuşan siyasetçi Nejdet Atalay, “Maxmur’a yönelik saldırılar bütün Kürtlere yapılmıştır, özgür Kürt‘e yapılmıştır” dedi, Irak Konsolosluğu’nda gözaltına alınan gençlerin de serbest bırakılmasını istedi.

Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nı kuşatma girişimini protesto etmek amacıyla İsviçre’nin Bern kentinde yaşayan Kurdistanlılar bir araya geldi.

Burada Tevgera Ciwanên Şoreşger adına bir açıklama yapıldı, daha sonra Siyasetçi Nejdet Atalay konuştu.

Maxmur’a yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Irak Konsolosluğu’nda sivil itaatsizlik eylemi yapan 14 gencin gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada, şunlar vurgulandı: „Önder Apo üzerinde 27 ayı geride bırakan mutlak tecride başka bir boyut kazandırılarak üçüncü yol ve özgür yaşam temelinde örgütlenen alanlarımızı tasfiye etmek istenmektedir. Biz Avrupa‘da yaşayan Kürt gençleri ve Kürt halkı olarak, Önder Apo‘nun yaratmış olduğu sisteme yönelik saldırı ve işgal girişimlerini kendimize yapılmış olarak görüyoruz. Bugün Kürt gençlerinin Irak Konsolosluğu‘nda gerçekleştirdiği sivil itaatsizlik eylemini selamlıyor ve gözaltına alınan Kürt gençlerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bulunduğumuz bütün alanlarda Önder Apo‘ya ve onun inşa ettiği demokratik sistem etrafında kenetlenerek sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.“

Necdet Atalay da, „Maxmur, bütün Kürtler için biçilmez bir değere sahiptir. Maxmur’a yapılan saldırılar bütün Kürtlere yapılmıştır, özgür Kürt‘e yapılmıştır. Devrimci gençlerin yaptığı eylemi ve direnişini selamlıyoruz, gözaltına alınan 11 gencimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz“ diye konuştu.
Eylem, ”Bijî Serok Apo”,” Bijî Berxwedana Maxmurê” ve ”Ciwan Fedaî Reber Apo ne” sloganları eşliğinde sona erdi.