Maxmur ablukası Bern’de protesto edildi

Bern Kantonunda bir araya gelen Kurdistanlılar, Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’na yönelik ablukayı protesto etti.

İsviçre’nin Bern Kantonunda bir araya gelen Kurdistanlılar, Irak ordusunun 20 Mayıs’tan beri Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’na yönelik kuşatma girişimini ve baskıları protesto etti.

Bern Bahnhof önünde bir araya gelen kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafları ve KCK flamaları açtı. Üzerinde “Maxmur ablukası insanlığın ablukasıdır”, “Bijî berxwedana Maxmurê”, “Maxmur ablukasına karşı direneceğiz” yazılı pankartlar açan Kurdistanlılar, sık sık “Bijî berxwedana Maxmurê” sloganını haykırdı. 

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde ilk sözü alan Bern Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Burhan Karakoç, Maxmur ablukasının tesadüf olmadığını kaydetti. Türk devleti ve Arap devletlerinin bu ablukada ortak hareket ettiğini dile getiren Karakoç, Türk devletinin Irak’ı su ile tehdit ettiğini vurguladı. 

Daha sonra söz alan Siyasetçi Mustafa Karahan ise, Maxmur ablukasının yüzyıllık soykırım saldırılarının devamı olduğunu belirtti. Türk devletinin Sri Lanka modelini uygulamak için mücadele ettiğini dile getiren Mustafa Karahan, dünyanın bu soykırım karşısında ses çıkarması gerektiğini kaydetti. 

Konuşmalardan sonra Almanca hazırlanan metin okundu. 

Eylem, atılan direniş sloganları ile sona erdi.