Mera25 vekilleri ile kimyasal saldırılar görüşüldü

Demokratik Kürt Kültür Merkezi temsilcileri, Türk devletinin Güney Kurdistan’da kimyasal silah saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin muhalefet partisi Mera25 vekilleri ile görüştü.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Demokratik Kürt Kültür Merkezi temsilcileri, Türk devletinin Güney Kurdistan’da kimyasal silah saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Kürt halkının talep ve kaygılarına ilişkin muhalefet partisi Mera25 vekilleri ile Yunanistan Parlamentosu’nda görüşme gerçekleştirdi.

KNK, IPPNW ve Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi’nin hazırladığı Türk ordusunun kimyasal kullanımına ilişkin belgeler ve kanıtlar içeren dosyalar sunan Demokratik Kürt Kültür merkezi temsilcileri, AB, BM ve OPCW kurumlarının sessizliği ve sorumsuzluğunun aynı zamanda Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçlara cesaret verdiğini vurguladı. Her üç kuruluşun da üyesi olan Yunanistan’ın, kimyasal konusunda duyarlı olması ve sorumluluk alarak bu sürecin takipçisi olması gerektiği ifade edildi.

Olumlu geçen görüşmede Yunan milletvekilleri de kimyasal silah kullanılmasının uluslararası suç teşkil ettiğini, konuyu yakından takip edip Parlamento’da gündeme getireceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi’nin üzerindeki tecride değinen vekiller, "tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirtti ve CPT'yi sorumluluğa davet etti.