Milano’da birçok örgüt; Grigny'de gençler: Türk faşizmini durduralım

Türk devletinin savaş suçları, Milano’da birçok örgütün katılımıyla ve Paris’in Grigny banliyösünde gençler tarafından teşhir edildi. “Türk faşizmini durduralım” diyen kitle, Kürt halkıyla dayanışma mesajları verdi.

MİLANO

İtalya’nın Milano şehrinde Kürtler ve dostları faşizme ve savaşa karşı alanlara çıktı. Piazza Fontana’da bir araya gelen feminist, antifaşist örgütler, Kürt halkı ve dostları, Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım politikalarını teşhir eden bildiriler dağıttı, sloganlar ve konuşmalarla Kurdistan halklarının yanında oldukları mesajını verdi.

Milano Kürt Komitesi üyesi Hazal Konya, faşist Türk şefi Erdoğan’ın Kürt halkına ve Kürt kadınlarına yönelik saldırılarını durdurmak için ayakta olduklarını belirterek, Faşist Erdoğan ve onun yönetiminin Kürt kadınlarının direnişi karşında çaresiz kalınca saldırıya yöneldiğini ekledi. Kürt kadınların, faşizme inat Jin Jiyan Azadî sloganı ile yaşamı öreceğini vurguladı.

Kitle, Türk Hava Yolları önünde İtalyanca “Türk faşizmini durduralım” yazılı pankart açarak, “Türk faşizmine geçit yok” sloganı attı.

Yürüyüş, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî”, “Liberta per Öcalan” , “Donna Vita Liberta sloganları ile devam etti.

PARİS/GRIGNY

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için ve işgalci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Başta Kurdistan şehitleri başta olmak üzere tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Grigny Kürt Halk Merkezi önünde başlayan yürüyüş Grigny Tren Garı'na kadar devam etti. Yürüyüş boyunca "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerîla" "Bijî Berxwedana Rojava" sloganları atan gençler ve genç kadınlar; "Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar TekoJIN ve TCŞ olarak Önderliğimiz ve gerillamız için alanlarda olacağız" dedi.