Mîr Perwer’in annesi yaşamını yitirdi

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda katledilen sanatçı Mîr Perwer’in annesi Filiz Aydın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Başsağlığı mesajı yayınlayan TJK-F, “Mîr Perwer’in annesinin ahı Kürt kadınlarına emanet” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık 2022’de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıda yurtsever Abdurahman Kızıl ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî ile birlikte katledilen sanatçı Mîr Perwer’in annesi Filiz Aydın, kaldırıldığı hastanede bugün yaşamını yitirdi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi  TJK-F, Filiz Aydın’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Annesine olan hasreti üzerine yazdığı şarkıda “Anne seni görmeden ölmekten korkuyorum” diyen Mîr Perwer’in acısından sonra hastaneye kaldırılan anne, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daha önce geçirdiği trafik kazası sonucu felçli olan anne, oğlunun ölümünün ardından hastaneye kaldırılmıştı. Mir'in cenazesi sırasında faşist Türk devletinin insanlık dışı müdahalesi sırasında feryatları ile yeri göğü iletmişti anne Filiz. Oğlunun yanına kendisi için de mezar kazdıran anne, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mîr Perwer’in annesinin ve tüm Kürt analarının ahı Kürt kadınlarına emanet. Mîr’in, Evîn'in, Abdurrahman'ın ve diğer tüm yoldaşların, Kürt halkının yiğit analarının intikamı, Kadın Devrimimiz olacak. Kürt halkının ve Kürt kadınlarının başı sağ olsun” denildi. 

Filiz Aydın’ın cenazesinin Mîr Perwer’in yanına defnedileceği belirtildi.