Avrupa'da pankart eylemleri sürüyor

Fransa’nın Montpellier ve Almanya'nın Mannheim kentleri ile Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir çok noktaya pankart asıldı.

MONTPELLIER

Delal Amed Kadın Komünü, “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük zamanıdır” kampanyası çerçevesinde Montpellier'de pankart asma eylemleri gerçekleştirdi. Kentin bir çok noktasına pankartlar asıldı.

MANNHEIM

Almanya'nın Mannheim kentinde de aynı amaçla kentin işlek noktalarındaki köprülere "Öcalan'a özgürlük" taleplerinin yer aldığı pankartlar asıldı. 

Mannheimin diger alanlarla birlikte  heidelberg Landau Ludwigshafen  alanlariyla birlikte bir çok  noktalarına Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğüne ilişkin buyuk pankartlar  asildi.

LONDRA

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da da Kürt Halk Meclisi Örgütleme Komisyonu tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla başlatılan pankart eylemleri kapsamında Kuzey Londra’nın bir çok bölgesine poster ve afişleri asıldı.

Haggerston Park, Enfield Town, Alexandra Palace, Finsbury, Rivaly, Victoria ve Scale Mile gibi ünlü ve yoğun parklara pankartlar asılırken, onlarca ev , işyeri ve otobüs durağına Kürt Halk Önderi'ni anlatan afişlemeler yapıldı. Afiş ve pankartlar yoğun ilgi ile karşılaştı. Bazı bölgelerde ise Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve tecridi anlatan bildiriler de dağıtıldı.

Kürt Halk Meclisi Örgütleme Komisyonu sözcülerinden Mehmet Sait Yılmaz, eylem ve etkinliklerinin pankart ve afişleme ile sınırlı kalmayacağını belirterek, şunları ifade etti: “Şu anda özellikle halkın yoğun olduğu bölgelere pankart ve afişler asıyoruz. Yine halkımız da evlerinin pencerelerine Önder Apo’nun afişlerini asıyor. Ancak bir sonraki çalışmamız kentin en önemli köprü ve merkezlerine dev Öcalan pankartlarını asacağız. Türk devlet faşizmi ve önderliğimiz üzerindeki esaret artık kabullenilmeyecektir. Önder Apo’nun özgürlüğü faşizmin yıkılması demektir. Önder Apo’nun özgürlüğü Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik geleceğinin teminatıdır. Faşizm orta yerde dururken halkımız üzerinde her türlü barbarlık uygulanırken, bunun karşısında izleyici olmak ahlaki ve insani bir tutum değildir. Bu yüzden şimdi her yerde Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırma zamanı."

Pankart eylemleri 1 Kasım'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla başlatılmıştı. Şimdiye kadar onlarca kentte bu yönlü eylemler gerçekleşti. Pankart kampanyası 10 Kasım'a kadar sürecek.