Fransa'da polis yetkilerinin arttırılmaması için eylemler

Fransa’nın Montpellier ve Lorient kentinde polis yetkilerinin artmaması için binlerce kişinin katıldığı bir eylem düzenlendi.

MONTPELLİER

Fransa’da yakın bir zamanda insan haklarını ihlal edecek bir yasa çıkarılmaya çalışılıyor.

Sivillerin polisin resmini çekmesi suç kapsamına gireceği, polislerin siviller ve eylemcilerin fotoğraflarını dronlarla çekmesi gibi maddeleri içeren bir yasa önümüzdeki günlerde çıkarılacak.

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen bir eylemle yasa protesto edildi.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün organize ettiği eyleme Kürdistanlılar da katıldı.

PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan Kürdistanlılar, polis yetkilerini artırmayı planlayan yasayı protesto etti.

Eylemde ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

LORİENT

Lorient kentinde binlerce kişi polis şiddeti ve güvenlik yasasına ‘dur’ demek için alanlardaydı .
Fransa’nın Lorient kentinde aralarında Kürdistanlılarında olduğu bir çok kurum güvenlik yasası ve polis şiddetine karşı saat 15’te Belediye meydanında bir araya geldiler.Belediye meydanında yapılan konuşmalarda Güvenlik yasası ve polis şiddetine karşı daha çok alanlarda olacaklarını belirterek ,Fransa hükümetinin başta Türkiye ve hak ihlallerinin yaşadığı ülkelere daha çok benzemeye başladığına dikkat çektiler.Konuşmalardan sonra Belediye meydanında yürüyüşe geçen kitle yaklaşık 5 km boyunca sloganlarla Lorient kent merkezinden Lorient Polisliğin önüne kadar geldiler.Polisliğin önünde güvenlik yaşası ve polis şiddetine karşı sloganlar atıldı.

Yürüyüşe katılan Kürdistanlılar da KDP ve Irak hükümetinin Şengal işgaline yönelik bildiriler dağıttılar.Yürüyüş olaysız bir şekilde akşam saatlerinde dağıldı.