İşgal saldırıları Montpellier ve Stuttgart‘ta protesto edildi

Montpellier ve Stuttgart’ta eylemcilerin çoğunluğunu oluşturan gençler, işgal saldırılarına karşı seferberlik çağrısı yaptı.

Fransa‘nın Montpellier kentinde Türk devletinin Rojava‘ya saldırısı 5. gününde de protesto edildi.

Montpellier Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen eylem, Montpellier Valilik binasının önünde başladı.

Gençlerin yoğunlukta olduğu eylemde, sık sık „Bijî Serok Apo“, „Katil Erdoğan“, “Diktatör Erdoğan“ sloganları haykırıldı.

Fransızların da ilgi duyduğu eylemde faşist Türk ordusunun Rojava’ya saldırı suçları teşhir edildi. Ayrıca uluslararası koalisyon güçlerine de çağrı yapılarak sivil katliamlara sessiz kalmamaları istendi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyesi gençler ve enternasyonalist gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında faşist TC’nin saldırılarını kınamak amacıyla 6 gündür alanlarda.

Stuttgart'a bağlı Ludwigsburg’da akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, yaptıkları açıklamayla işgal saldırılarına karşı seferberlik çağrısı yaptı.

Stuttgart sokaklarında ellerinde PKK bayrakları ile yürüyen gençler, “Terrorist Erdoğan”, "İntikam" ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı.