Moskova’da 3 Ağustos anması

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler Şengal soykırımının yıldönümü dolayısıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Moskova’daki Rusya Halklar Evinde bir araya gelen Kürtler ve dostları 3 Ağustos 2014’te Êzidîlere karşı Şengal’de gerçekleşen soykırımın kurbanlarını anmak için bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı Kurdistan ve Şengal şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda katılan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminin Rusya Temsilcisi Reşad Benav, Moskova Kürt Meclisi Eşbaşkanı Rafike Kamıl, Moskova Kürt Kadınları Organizasyonu ‘Viyan’ Başkanı Tera Qadır ve Moskova Meclisi üyesi Andoye Mîşa birer konuşma yaparak Kürt halkının kadim inancı Ezidîliğe karşı gerçekleşen katliamları kınadılar.

Konuşmacılar Şengal’de binlerce Kürdün katledildiğini ve bunun tek gerekçesinin Êzidî inancına mensup olmaları olduğunu ifade ettiler.

HPG, YJA Star, YPG ve YPJ savaşçıları sayesinde DAİŞ ve benzeri çetelerin Kurdistan’da yok edildiği vurgulandı.

Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öngörüleri sayesinde Şengal’de daha büyük katliamların önünün alındığına dikkat çekildi.

Video konferans aracılığıyla toplantıya katılan HDP’li siyasetçi Felaknas Uca Kürt Halkının bulundukları her yerde Şengal ve Êzidî inancına karşı yapılan katliamlara karşı durmaları ve tüm dünyada duyarlılık oluşturmaları gerektiğini belirtti.