Moskova’da Rojava Devrimi kutlamaları

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler ve dostları Rojava devriminin başlangıcının 11’inci yıldönümü vesilesiyle kutlamalarda bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Rusya temsilciliğinin organize ettiği kutlama Moskova’nın Astaxov Konser Merkezinde gerçekleşti.

Kutlama öncesi bir resepsiyon verildi. Bu resepsiyona birçok farklı halkı temsil eden kurumlarda katılımlar oldu.

Resepsiyondan sonra bir dakikalık saygı duruşu ile kutlamalara start verildi.

Kurdistan ve Rusya ulusal marşlarının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Rusya Temsilcisi Reşad Bênav, önce 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri andı.

Şehitlerin direnişi sayesinde 19 Temmuz Rojava devriminin mümkün olabildiğini vurgulayan Bênav, bugün Rojava Kurdistanı ve diğer Kurdistan parçalarında yaşanan gelişmelerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesinin ve 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişi sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bênav, bugün Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt, Arab, Asûri, Ermeni ve diğer tüm halkların kurduğu ve geliştirmekte olduğu ortak yaşama vurgu yaptı.

Rusya Federasyonu Kürtleri Federal Ulusal-Kültürel Otonomisi eşbaşkanları, Rojava devrimini kutlayarak, Kürt halkının mücadelesinin artık tüm dünyada tanındığının altını çizdi.

Rojava devrimi ve bu bölgede yaşayan halkların mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi de kutlama sırasında izlendi.

Kutlamada Kurdistanlı sanatçılar Hacî Mûsa, Nesrîn Botan, Roj Azad, Kürt folklor grubu ‘Ruken’, Yunan dans grubu ‘Filokseniya’ ve Yunan dengbêj Ariadna Prokopidu sahne aldı.