Münih’te taziye ve şehit anması

Haziran’da şehit düşen Kurdistan Özgürlük Gerillası Argeş Koçer’in Münih’te düzenlenen taziye ve anmasında, özellikle Kürt gençlerinin, özgürlük uğruna her alanda büyütmesi gerektiği ifade edildi.

17 Haziran 2023 günü Dicle nehrini geçmek isterken akıntıya kapılarak şehit düşen Argeş Koçer (Ahmet Taner) için Almanya’nın Münih kentinde taziye kuruldu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Şehit Aileleri ile Dayanışma Derneği (KOMAW) öncülüğünde düzenlenen taziyeye şehidin yakınları ve çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Taziyede şehitlerin fotoğraflarından ve etrafında yakılı mumlardan oluşan bir köşe hazırlandı.

Arges Koçer şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada KOMAW adına bir konuşma yapılarak şehidin ailesine başsağlığı dilendi. Daha sonra fotoğraf ve görüntülerinden oluşan bir sinevizyon gösterime sunuldu.

FED-GEL Eşbaşkanı Maruf Kul, Kürt Özgürlük Hareketi'nin bir şehitler partisi olduğunu vurgulayarak, “Şehitlerimizi bir kez daha anarken onların bize bıraktığı mücadele mirasına sahip çıkacağımız sözünü buradan veriyoruz” dedi.

Arges Kocer’in ablası ise, “Şehit kardeşimizle gurur duyuyoruz. Başımız dimdik. Üzgünüz ama bir o kadar da şehidimizin gururunu yaşıyoruz. Ailesi olarak bizler de tüm Kurdistan halkının başı sağ olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik İnisiyatifi adına yapılan konuşmada da, “Biz Kürt halkı ve özellikle Kürt gençlerinin, özgürlük uğruna verilecek her türden mücadeleye hazır olması ve mücadeleyi her alanda büyütmesi gerekiyor” denildi.

Taziyede sık sık "Şehîd namirin” sloganı atıldı.