GÖRÜNTÜLÜ

Nantes’te 'Önder Apo’yu sahiplenme' çağrısı

Nantes Demokratik Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için Kürt halkına ve dostlarına eylem seferberliği çağrısı yaptı.

Fransa’nın Nantes kentinde faaliyet yürüten Demokratik Kürt Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için basın açıklaması düzenledi.

Abdullah Öcalan’ı eylemlerle sahiplenme çağrısının yer aldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Önder Apo 26 yıldır İmralı Ada hapishanesinde tecrit ve izolasyon politikası ile esir tutulmaktadır. 4 yıldır kendisinden hiçbir haber alınamadığı gibi fiziki koşulları, sağlık koşulları ne düzeydedir bilinmiyor. Sistematik bir biçimde keyfi şekilde disiplin cezaları verilerek hukuksuzca aile ve avukat görüşleri engelleniyor. Bu hukuksuz yaklaşımdan başta CPT olmak üzere Avrupa Parlamentosu ve AİHM sorumludur. İlgili kurumlar Kürt soykırımına hizmet eden bu tutumlarından derhal vazgeçip milyonlarca Kürt’ün sesine kulak vermelidir.

Halkımıza ve dostlarımıza çağrı yapıyoruz. Bugüne kadar yapılan eylemleri kat ve kat aşan bir seferberlik sürecine davet ediyoruz. Soykırımcı Türk devletinin KDP ile birlikte işgal ve ilhak saldırılarına karşı seferberlik ruhu ile alanlarda Önder Apo'yu sahiplenmeye çağırıyoruz.”
Basın açıklaması "Bijî Serok Apo" sloganı ile son buldu.