NAV-BEL’den Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

NAV-BEL, Türk devletinin savaş suçlarına karşı uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla yarın Düsseldorf’ta gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe çağırdı, otobüslerin kalkış yerlerini ve saatlerini açıkladı.

Belçika Kürdistan Toplulukları Demokratik Konseyi (NAV-BEL) Kürdistan Özgürlük Gerillasına karşı kimyasal kullanarak savaş suçu işleyen Türk devletine karşı uluslararası kamuoyunun sessizliğini kırmak amacıyla 12 Kasım günü Düsseldorf’ta yapılacak Avrupa merkezli yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“100 yıldır emperyalist egemen güçler tarafından yapılan anlaşmayla Ortadoğu’da Kürt halkını soykırıma uğratma kararı alınmıştır. Bu soykırım ihalesini de bölgenin işgalci güçlerine vererek pratiğe geçirmişlerdir.

Rêber Apo, bu soykırım politikasını boşa çıkarmak için Kürdistan halkını siyasi ve askeri açıdan örgütleyerek topyekun bir direnişle bu soykırım politikasını sekteye uğratmıştır.

21. yüzyıla girerken gerilla direnişi karşısında yenilgi ve hezimeti yaşayan faşist işgalci Türk devleti, dünyada yasaklanmış kimyasal silahları, NATO ve emperyalist güçlerin onayı ile Kürdistan’da direnen gerillaya karşı kullanmaktadır.

Bu durum karşısında uluslararası devlet ve kurumlarının sessizliği, işgalci Türk devletinin suç ortaklığı anlamına gelmektedir.

Belçika’da yaşayan tüm halkımızı işgalci Türk devletinin soykırım politikasına ve kullanılan kimyasal silahlara karşı haykırmak için 12 Kasım Cumartesi günü Düsseldorf’ta yapılacak protesto yürüyüşüne katılarak görkemli gerilla direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Belçika merkezlerinde otobüslerin kalkış yerleri ve saatleri de şöyle duyuruldu:

Charleroi

Kürt Kültür Derneği

Chaussee de Fleurus 112, Gilly

Saat 07.30

Brüksel

Gutenbergsquare, 1000 Brussel

Saat 08.30

Leuven

Kürt Kültür Derneği

Baron August de Becker Remyplein, 3010 Kessel Lo

Saat 09.00

Antwerpen

Kürt Kültür Derneği

Carnotstraat 136, 2060 Antwerpen

Saat 08.00

Liege

Kürt Kültür Derneği

Rue de Porto132, 4020 Liege

Saat 07.30

Verviers

Kürt Kültür Derneği

Rue de Hodimont 51, 4800 Verviers,

Saat 08.30