NAV-BEL’den Leuven’de Newroz ateşini yakalım çağrısı

“2022 yılı Newroz’unda Başkan Apo’yu yaşayalım, hissedelim” denilen NAV-BEL açıklamasında, 26 Mart günü Leuven’de yapılacak Newroz kutlaması için çağrı yapıldı.

Belçika’da yaşayan Kürtler, 2022 Newrozunu 26 Mart günü Leuven’da karşılayacak. NAV-BEL organizesiyle Houvelhofpark 3010 Kesel-Lo adresinde düzenlenecek kutlama için Belçika’da yaşayan tüm Kürtler ve dostlarına katılım çağrısı yapıldı.   

NAV-BEL, yaptığı yazılı açıklamayla şunları belirtti:

Newroz Kürt halkı açısından her zaman bayramın ötesinde kutsallığa sahip bir gündür. Demirci Kawa’dan bu yana özgürlüğün ve direnişin zirveleşmesidir. Kuşkusuz Newroz, doğanın kendini yenilemesinin başlangıcı olarak, her halk için ulusal hafıza ve duygu birliği anlamını taşır.

Zalim Dehaq’a karşı tüm Ortadoğu halklarıyla beraber isyan eden Kürtler, Newroz’u her dönem direnişleriyle karşılamışlardır. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın yaktığı meşaleden bu yana halkımız için Newroz demek, özgürlük için serhildan demektir. Kürt halkı her Newroz’da yeni bir mücadele dönemi başlatmıştır. 2022 Newrozu ise daha şimdiden tarihteki yerini almıştır. Bunun nedeni ise, bu yılın Newroz’unun mücadelemizin 50. yılına ulaşmasıdır. Bu çağrı Kürt halkı için demokratik mücadelede yeni bir dönemin açılması anlamına da gelecektir. Onurlu bir barış temelinde tüm Kürdistan’ı özgürleştirecek demokratik mücadele dönemiyle Kürt halkı haklarını eksiksiz elde edene kadar bu serhildanlar devam edecektir. Bu nedenle 2022 yılı Newroz’unda Başkan Apo’yu yaşayalım, hissedelim, sahiplenelim, özgürleştirelim.

Buradan çağrımızı bir kes daha yineliyoruz; 26 Mart’ta Leuven’de Newroz ateşini yakmak için Belçika’da yaşayan tüm halkımızı ve dostlarını katılmaya davet ediyoruz.