GÖRÜNTÜLÜ

NAV-BEL: Rêber Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar alanlardayız

Liege Kürt Halk Meclisi adına açıklamayı yapan NAV-BEL Eşbaşkanı Tori Orak, “Rêber Apo özgürlüğüne kavuşmayıncaya kadar Orta Doğu’daki sorunların çözümü mümkün değildir. Tecride, işkenceye karşı alanlardayız” dedi.

Liege Kürt Halk Meclisi, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Saint Lambert meydanında bir açıklama yaptı.

Açıklamada Belçika Kurdistanlı Demokratik Toplumu adına NAV-BEL Eşbaşkanı Tori Orak bir konuşma yaptı. Bir yıl önce Kürt dostlarının bir hamle başlattığını ve büyük bir mücadele verdiklerini belirten Orak, “Hiç şüphesiz bu komploda Avrupa devletleri büyük rol oynadı. AİHM bir karar vermişti ama Avrupa devletleri bu kararı görmezden geldi, sessiz kaldı. Avrupa devletleri kendi yasalarına sahip çıkmadı. 4 yıldır tecrit ve işkence devam ediyor. Uluslararası kurumların tecrit karşısındaki tutumları sessizliktir. Kürt halkı onların bu tutumunu görüyor ve kabul etmiyor. Avrupa devletleri kendi değerlerine, kendi kararlarına sahip çıksa acil olarak Rêber Apo’nun özgürlüğü için harekete geçmelidir. Bütün dünya biliyor; şu anda Orta Doğu büyük bir kaos içerisindedir ve bu kaos patlama aşamasındadır. Orta Doğu’daki sorunların çözüm merkezi Rêber Apo’dur. Bunun böyle olduğu gelecekte daha da belirginleşecektir. Rêber Apo özgürlüğüne kavuşmayıncaya kadar Orta Doğu’daki sorunların çözümü mümkün değildir. Bu nedenle biz bu tecridi, bu işkenceyi kabul etmiyoruz. Buna karşı alanlardayız.”