GÖRÜNTÜLÜ

Nav-Berlin lokaline saldırı protesto edildi

Alman polisinin Nav-Berlin’e yönelik baskınını ve Türk faşistlerinin kundaklama girişimini protesto eden gençler, Türk ırkçılarının Alman devletinin kriminalizasyon politikalarından güç aldığına işaret etti.

Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşayan Kürt Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) Alman devletinin Kürt kurumlarına ve Kürdistanlılara karşı kriminalizasyon politikalarını Berlin’de gerçekleştirilen polis baskını ve faşistlerin kundaklama saldırıları üzerinden protesto etti.

Akşam saatlerinde Kobanê meydanında yapılan açıklamada, Nav-Berlin’e yönelik saldırılar için, “Cumartesi günü, Berlin'deki Kürt derneği binasının polis tarafından arama izni olmaksızın basılması ve bugün bir kundaklama saldırısının gerçekleşmesi tesadüf değildir. Alman polisi Kürtlere yönelik saldırıları meşrulaştırarak, Türkiye'nin Almanya'daki imha kampanyasını sürdürmüştür” denildi.

Türk faşistlerin kundaklama girişiminin Alman devletinin saldırılarından güç alarak gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, “Kürt aktivistler yıllarca Alman hapishanelerinin duvarları ardında tutuluyor ve Kürt örgütleri kapanmaya zorlanıyor ya da dünkü örnekte olduğu gibi saldırıya uğruyor. Bizler, Kürt halkı ve bizimle bağlantılı tüm dayanışma güçleri olarak, bugün Berlin'deki dostlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyor, devletin ve faşizmin saldırılarını mümkün olan en güçlü şekilde protesto ediyoruz” denildi.

Gençlerin eylemi “Bijî Serok Apo”, “Hoch die internationale Solidarität” ve “Türkei bombardiert – Deutschland finanziert” sloganları ile sona erdi.