Newroz Miçurinsk’te kutlandı

Miçurinsk’te yaşayan Kürtler ve dostları direnişin sembolü olan Newroz bayramını düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Rusya Federasyonu Tambov kentine Bağlı Miçurinsk ilçesinde yaşayan Kürtler ve dostları Newroz bayramını kutladı.

Tambov ve çevre yerleşim alanlarından çok sayıda Kürdün ve dostlarının katılımıyla gerçekleşen Newroz etkinliğine halkın ilgisi büyüktü.

Miçurinsk Halk Meclisi tarafından organize edilen etkinlik, Miçurinsk Halk Evi konser salonunda yapıldı. Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saydı duruşu ardından etkinlik başladı.

Etkinlikte konuşan Tambov Halk Meclisi Üyesi Niver Şamoyan; “Türk devletinin tüm baskı ve zulmüne rağmen Kürt halkı alanlarda Newroz bayramını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor. Bu Newrozun Önderliğimiz için özgürlük Newrozu olması için her birimizin mücadeleye daha büyük katılmalıyız. Bu nedenle Kürdistan ve yurt dışında devam eden açlık grevlerinin amacına ulaşması için grevde bulunan tüm arkadaşlarımızın sesini dünyaya duyurmalıyız. Onların talebi bizim de talebimizdir. Tambov’da yaşayan Kürtler adına her birini selamlıyor ve Newroz bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik, Erol Berxwedan, Mehmet Usênov, Berfin Folklor Grubu, Ferman Patiyev ve yerel sanatçıların sunduğu müzik ile devam etti.