Nöbeti devralan grup: Komplonun panzehiri örgütlenmektir

Özgürlük Nöbeti’ni 546’ncı haftasında Saarbrücken DKTM üyeleri devraldı. Grup sözcüsü Ağırman, “Komplonun panzehiri örgütlenmektir. Kendimizi ne kadar büyütürsek, örgütlenmemizi ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar Önderliğimizi sahiplenebiliriz” dedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması için başlattığı Özgürlük Nöbeti 546’ncı haftasına girdi.


Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olarak bilinen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Saarbrücken kentinden Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) adına gelen grup devraldı.

Grupta Hamit Ağırman, Barış Aydoğan ve Fahrettin Bozkurt yer alıyor.

Grup adına konuşan Hamit Ağırman, Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadıklarını söyledi.

Kürt halkı olarak Özgürlük Nöbeti’ni büyük bir inanç ve sabırla sürdürdüklerine işaret eden Ağırman, komployu boşa çıkarmanın yolunun örgütlülüğü yaygınlaştırmaktan geçtiğini vurguladı. Ağırman şöyle konuştu: “Her hafta burada nöbet tutanlar olarak söylüyoruz; düşman hiçbir zaman muradına eremeyecek, amacına ulaşamayacaktır. Her zaman büyük bir inançla, sabırla hareket edeceğiz. Sadece kınamak bizim için esas olmayacak, bundan sonra örgütlenmek için çabalamamız gerekir. Komplonun panzehiri örgütlenmektir. Kendimizi ne kadar büyütürsek, örgütlenmemizi ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar Önderliğimizi sahiplenebilir, bir o kadar da düşmana cevap verebiliriz. Bunu örgütlülükle başarabiliriz. Düşmanımız kapsamlı hareket ediyor; buna karşılık biz de daha fazla kendimizi büyüteceğiz, daha fazla hazırlanıp hareketleneceğiz. Örgütsüz hiçbir şeye kalkışmayacağız. Bir halk örgütsüzse yok oluşla yüz yüze demektir. Bizim için gerekli olan örgütlenme, örgütlenme yine örgütlenmedir.”